Tesla beste bedrijf ter wereld

Er wordt veel getwijfeld of Tesla zijn vooraanstaande rol als bekendste producent van elektrische auto’s kan blijven spelen. Wie daar aan durft twijfelen moet echter Elon Musk beginnen volgen op Twitter. Een van zijn laatste tweets laat zien waarom Tesla het beste bedrijf ter wereld is. (en we vonden nog 3 extra redenen ook)

Tesla staat voor innovatie. Tesla innoveert zo veel en zo snel dat hun trouw klantenbestand zelfs niet kan volgen. Dat bleek recent nog eens. Musk kondigde een nieuwe versie van Tesla’s autopiloot aan, met nieuwe sensoren en hardware. Een Tesla liefhebber vroeg of het mogelijk was om de nieuwe hardware ook te installeren op oudere modellen van Tesla.

Hierop antwoorde Musk dat dit niet mogelijk was omdat er dan meer dan 300 stukken in de auto aangepast moesten worden. “Wish there was an easy way.”, voegde Musk er nog aan toe.

Uiteraard was de klant teleurgesteld, maar Musk was duidelijk met zijn laatste tweet:

Met deze tweet maakt de CEO van Tesla duidelijk dat Tesla niet zomaar een producent is van elektrische auto’s. Waar traditionele autobedrijven blij zijn om om de zoveel jaar enkele nieuwe functies toe te voegen, maakt Tesla ieder 1,5 jaar een nieuwe auto.

Tesla voert veranderingen door aan zijn auto’s aan een bijzonder snel tempo. Zo loste Elon Musk recent nog een groot probleem op binnen de 6 dagen.

Hoge klantentevredenheid bij Tesla

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de klantentevreden bij Tesla op 91% ligt. Dit is een gigantisch cijfer. Het is ook niet verwonderlijk dat Telsa Motors bijna 400.000 pre-orders mocht ontvangen voor het kleinere en goedkopere Model 3.

Er zijn dan ook nóg 3 redenen waarom Tesla gewoon het beste bedrijf ter wereld is.

Software-updates zonder naar de garage te moeten rijden

Auto’s zijn al jaren rijdende computers. Maar bij de traditionele modellen moeten de eigenaars nog steeds naar de garagist om de update uit te voeren. In sommige gevallen kan dat zelfs dagen duren. Tesla stuurt zijn updates gewoon via de lucht. Tesla heeft dan ook geen modellen uit 2014 of 2016, iedere update is een nieuwe auto.

Tesla is een symbool

De merknaam van Tesla is bijzonder groot. Wie denkt aan zoekopdrachten op het internet, denkt aan Google. Wie denkt aan frisdrank, denkt aan Coca-Cola. Wie denkt aan elektrische auto’s, denkt aan Tesla. Wie een Tesla koopt, koopt geen auto maar een merk.

Tesla kan de planeet redden

Uiteraard is een Tesla maar zo groen als waar de elektriciteit vandaan komt. Maar in tegenstelling tot de traditionele auto’s kunnen auto’s van Tesla opgeladen worden door middel van groene energie. Na de overname van SolarCity wordt een geïntegreerd ‘groen’ pakket alleen maar gemakkelijker. Globale energievoorziening vergroent aan een snel tempo, Tesla wordt dus ook ‘groener’ met de dag.

Bronnen: Business Insider + Inc