Technologie is de toekomst. Hoe je het ook draait of keert, technologie wordt steeds belangrijker in ons leven. Wie niet mee is, blijft zonder pardon achter. De jobs van de toekomst liggen dan ook in de technologiesector. Jongeren kunnen hier nu al op anticiperen wanneer ze hun carrière plannen.

Jonge ondernemers of jongeren die op zoek zijn naar een sterke carrière, kunnen best de focus leggen op deze 5 topsectoren van de toekomst.

# 1. Blockchaintechnologie

blockchain-linux-2

Blockchain werd vooral bekend dankzij Bitcoin. Bitcoin is de vader van de blockchaintechnologie. Steeds meer financiële toepassingen maken gebruik van de blockchaintechnologie, het zorgt voor een ware revolutie. Blockchain verwijdert de tussenpersonen in financiële transacties waardoor alles transparanter, sneller én goedkoper wordt. Ook is er geen centraal controleorgaan meer. Het geeft daarnaast ook 2 miljard mensen zonder bankrekening toegang tot financiële transacties.

James Disney, global head of software investment banking bij Credit Suisse, voorspelt een gigantische toekomst voor de technologie van blockchain binnen de financiële sector. De voordelen zijn gigantisch en ‘The sky is the limit’.

In 2016 werd er al meer dan $1,4 miljard gespendeerd aan de blockchaintechnologie en in 2017 ligt dit bedrag ongetwijfeld veel hoger. Honderden nieuwe bedrijven werken dag en nacht aan de technologie van de toekomst en het overwinnen van deze obstakels. De komende 3 à 5 jaar zal de wereld ingrijpend veranderen en zullen we echt zien tot wat blockchain allemaal in staat is.

# 2. FinTech

fintech-apps

Blockchain is het platform, FinTech is de industrie die er gebruik van maakt. Bedrijven in de FinTech innoveren het financiële landschap door middel van nieuwe applicaties. De meeste apps zijn zelfs gratis of zeer goedkoop. Veel startups zijn op zoek naar medewerkers om hun bedrijf te laten groeien. Wanneer je aan de slag bent bij een van de toekomstige winnaars, zal de kassa langs alle kanten rinkelen.

Financiële technologie of fintech zal niet zo ontwrichtend zijn dat banken hun beste tijd hebben gehad. Maar de financiële sector zal door fintech wel significant veranderen en er over tien jaar heel anders uitzien dan nu.

# 3. Virtual Reality

Beleggen in Virtual Reality

Virtual Reality is een van de snelst groeiende sectoren in het technologielandschap. Het is echter nog steeds een kleine markt, slechts 1% van de computers is VR-gebruiksklaar. Maar dit weerhoudt bedrijven als Facebook, Nvidia, Sony en GoPro er niet van miljoenen te investeren.

Volgens Facebook CEO Mark Zuckerberg is Virtual Reality ‘the next big thing’. VR zal in tegenstelling tot de eerste 2 sectoren toegankelijk zijn voor iedereen. Vitual Reality brengt visuele ervaringen in het technologielandschap op een heel nieuw niveau. De toepassingen zijn eindeloos. Wie over de juiste creativiteit beschikt, kan ver geraken in deze sector.

# 4. Cyber-security

cyberaanvallen

Al de technologie, alle data die bedrijven verzamelen, alles wat we doen op het internet, … moet uiteraard allemaal beschermd worden. Cyber-security is nu al bijzonder belangrijk en naarmate de wereld digitaliseert zal dit alleen maar toenemen.

Volgens een Amerikaanse website zouden er tegen 2019 zo’n 1 à 2 miljoen jobs in de cyber-security tekort zijn, werk verzekerd dus. De markt voor cyber-security zou volgen Forbes groeien van $75 miljard vandaag naar $170 miljard in 2020.

# 5. Artificiële Intelligentie

Artificiële intelligentie is in feite de intelligentie van een computer. Tot op heden is het brein van de mens slimmer dan een computer. Maar experts verwachten dat het niet meer zo lang zal duren alvorens computers slimmer worden dan wij.

Volgens een rapport van JP Morgan zullen de uitgaven voor artificiële intelligentie vervijfvoudigen tegen 2021. Volgens IDC, een wereldwijde aanbieder van marktinformatie voor technologie en telecommunicatie, vertegenwoordigt artificiële intelligentie een markt van 12 miljard Amerikaanse dollar in 2017. Dit zal groeien naar 58 miljard US dollar tegen 2021.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: AOL

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>