Beleggen per leeftijd

We krijgen via onze Facebook-pagina dikwijls de vraag hoe je moet beginnen met beleggen. We juichen dit toe en beantwoorden deze vragen met veel plezier. Beleggen is een van de meest winstgevende manieren om voor jouw geld te zorgen. Op beleggen staat dan ook geen leeftijd. Met de juiste houding kan iedereen (beginnen) beleggen.

Wij geven dan ook altijd het advies mee dat je eerst moet weten ‘welke soort belegger’ jij bent. Er zijn zo veel verschillende manieren om te beleggen, dat velen niet weten waar ze aan moeten beginnen. Maar net als iedere persoon een karakter heeft dat bij hem of haar past, heeft iedere persoon ook een beleggingsstrategie die bij hem of haar past.

Wanneer je dat weet, heb je al een enorme voorsprong op de rest. Dan is het slechts een kwestie van onderstaande 5 tips nog in acht te nemen.

-1. Weet waarom je gaat beleggen

Je moet geen opties kopen wanneer je niet tegen volatiliteit kan. Je moet geen indexfonds kopen wanneer je hoopt op korte termijn veel geld te verdienen. Op ieder beleggingspotje past een dekseltje. Maar je moet wel weten waarom je een dekseltje op jouw potje wilt zet. Ga je beleggen voor de fun? Of om rustig kapitaal op te bouwen? Of wil je een extra inkomen? Weet waarom je gaat beleggen voor je eraan begint.

-2. Begin zo jong mogelijk

Het beste wat je kan doen, is eraan beginnen. Tijd is het enige dat we niet bij kunnen maken of kopen. De aandelenmarkt staat erom bekend om beleggers op korte termijn op het verkeerde been te zetten. Maar beleggen op lange termijn is het de beste manier om je geld te laten groeien. Zorg dat je zo veel mogelijk tijd in de aandelenmarkt zit.

-3. Denk aan je pensioen

Velen denken niet aan hun pensioen. Pas wanneer ze de pensioenleeftijd in zicht zien komen, beginnen ze te plannen voor de rustige nadagen van hun leven. Meestal is het dan te laat om nog iets op te bouwen op de aandelenmarkt. Jongeren moeten al van jongs af aan het pensioen als een optie beschouwen. Je zal jezelf later dankbaar zijn.

-4. Denk aan de verborgen risico’s

De financiële wereld zit vol met verborgen risico’s. Je leert ze meestal door scha en schande. Maar je kan ook leren uit de fouten van anderen. Enkele verborgen risico’s zijn onder andere: de kosten verbonden aan je beleggingen, of te weinig spreiden, niet blijven beleggen, verkopen op het verkeerde moment, …

-5. Volg je aandelen niet elke dag op

Het is natuurlijk spannend om te zien wat de aandelen doen die jij koopt. Maar dat kan nefast zijn voor jouw rendement. Aandelen gaan nu eenmaal op en neer, zelfs de beste aandelen kennen dipjes en toppen die tientallen procenten kunnen verschillen. Je portefeuille opvolgen is leuk wanneer hij groen kleurt, maar een rood scherm zorgt dikwijls voor onnodige en verkeerde beslissingen.

Bron: Time Money

5 redenen waarom je NU dividendaandelen moet kopen

  • Dividendaandelen zorgen voor een EXTRA inkomen
  • Dividendaandelen zijn historisch gezien de BESTE aandelen op de markt
  • Dividendaandelen STIJGEN sterk 12 tot 18 maanden na de 1e renteverhoging van de Fed
  • Dividendaandelen zijn IDEAAL voor de beginnende belegger
  • Dividendaandelen zijn de FAVORIETE aandelen van alle TOP-beleggers

LEES HIER alles wat je moet weten over dividendaandelen met een HOOG dividendrendement.