Elon Musk miljardair

Elon Musk is topman van Tesla en SpaceX. Daarnaast heeft hij ook heel wat in de pap te brokken bij SolarCity. Hij wil een nieuw bedrijf lanceren om efficiënt tunnels te graven om het fileprobleem op te lossen. EN hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Hoe doet hij dit allemaal?

Wanneer je iedere dag zo veel te doen hebt als Elon Musk, kan je niet ander dan onwaarschijnlijk productief werken. De miljardair is dan ook een toonvoorbeeld van hoe je iedere minuut van de dag optimaal kan benutten.

Dit zijn 6 tips om even productief te worden als Elon Musk:

# 1. Koning van de e-mail

Musk maakt veel gebruik van communicatiemiddelen die niet onmiddellijk een antwoord vereisen zoals e-mail en berichten. Hij vermijdt zo veel mogelijk telefoongesprekken. Door te communiceren via e-mail en berichten kan hij zijn eigen agenda bepalen. Hij bepaalt wanneer het tijd is om te communiceren.

# 2. Moeilijk bereikbaar

De Tesla CEO is voor de buitenwereld moeilijk bereikbaar. Op die manier moet hij geen tijd verspillen aan het sorteren van wat belangrijk is en wat niet. Ook hier heeft hij de touwtjes in handen. Wanneer de buitenwereld iets moet weten, zal hij bepalen wat, waar en wanneer.

# 3. Multitasken

Hoewel steeds meer productiviteittips tegenwoordig singletasken omarmen, is Musk een aanhanger van multitasken. Hij volgt zijn bedrijven via zijn smartphone, hij mailt terwijl hij in vergaderingen zit, hij houdt contact met zijn kinderen terwijl hij de productie-eenheid inspecteert, … Multitasken werkt voor diegene die het kunnen.

# 4. Een zeer precieze agenda

De miljardair houdt er een uiterst precieze en gedetailleerde agenda op na. Hij deelt zijn taken in met tijdsblokken van 5 minuten. En hij probeert deze blokken steeds te optimaliseren. Hij denkt constant na hoe hij zijn dag efficiënter kan invullen.

# 5. Begrijp de basis

Wanneer hij iets nieuw wil leren, gaat Musk steeds terug naar de basis van het probleem. ‘Waarom?’ is de eerste vraag die hij stelt. Door eerst naar de basis te gaan, vermindert hij de tijd die nodig is om iets nieuw te leren.

# 6. Juist genoeg slaap

Elon Musk slaapt, ondanks zijn uiterst drukke agenda, steeds 6 uur per dag. Met enkele koffies en wat blikjes cola is dat voldoende om zijn onwaarschijnlijke productiviteit op niveau te houden.

Bron: Inc.