Image credit: Veniamin Geskin

Image credit: Veniamin Geskin

Gaat Apple volgend jaar de wereld opnieuw verbazen met zijn nieuwe iPhone 8? Enkele lekken van verschillende betrouwbare bronnen tonen aan van wel. Voor het eerst sinds de iPhone 6 zal Apple met een volledig nieuw design op de proppen komen.

De eerste ‘lekken’ komen van KGI Securities’ Ming-Chi Kuo die wordt aanzien als een van de beste analisten van Apple ter wereld. Ming-Chi Kuo ziet vooral 4 grote veranderingen:

  • Er komen 3 (en niet 2) premium modellen, inclusief een 5,8-inch model
  • Alle 3 de modellen zullen volledig uit glas gemaakt worden
  • Dankzij het glazen chassis is draadloos opladen mogelijk
  • Het Lcd-scherm wordt vervangen door een dunner, helderder en efficiënter OLED-scherm.

Volgens Ming-Chi Kuo zijn deze veranderingen de grootste sinds de iPhone 6. Hij verwacht dan ook dat de iPhone 8 alle verkooprecords zal breken. Van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden 120 miljoen toestellen verkocht in 2014.

Dankzij het glazen chassis zal de iPhone 8 ronde randen krijgen om een ‘eindeloos beeldscherm’ te creëren.

Een andere betrouwbare bron, 9to5Mac, gaat zelfs nog een stap verder.

Image credit: Veniamin Geskin

Image credit: Veniamin Geskin

Volgens 9to5Mac zal de home-knop volledig verdwijnen, een wijziging die bij de nieuwe iPads in het eerste kwartaal al aangebracht zullen worden.

Door de home-knop weg te laten zal het grotere 5,8-inch model even groot zijn als het 5,5-inch model zoals de huidige iPhone 7 Plus.

LG kondigde eerder dit jaar al aan dat het een technologie heeft ontworpen om een vingerafdruk te gebruiken in een glazen display. Dat Apple de home-knop laat vallen is dan ook een logisch gevolg, met eigen technologie of die van LG.

Apple zelf laat natuurlijk niet in zijn kaarten kijken. Volgens het bedrijf uit Cupertino zijn ze bezig met 10 conceptmodellen uit te werken waarvan de beste uiteindelijk het nieuwe product zal vormen. Maar dat kan ook een strategie zijn om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

Bron: Forbes