iPhone vs Google Pixel

Google heeft met de Pixel en de Pixel XL een grote stap gezet in de wereld van de smartphones. Het ecosysteem van Apple is dan wel uniek, maar de iPhone is dat al lang niet meer. Mogelijk is het wachten op de iPhone 8 voor Apple om opnieuw afstand te nemen van de concurrentie. Maar momenteel is zelfs Google’s Pixel op verschillende vlakken beter dan de iPhone.

Google’s Pixel smartphone is een van de meest onderschatte toestellen op de markt. Google heeft nog niet de naam van een echte hardwareproducent te zijn, maar daar kan gemakkelijk verandering in komen met de Pixel en de Pixel XL.

Dit zijn 6 redenen waarom de Pixel beter is dan de iPhone.

# 1. Hij is lichter

De iPhone 6 Plus weegt zo’n 192 gram, de iPhone 7 Plus is al iets lichter, namelijk 188 gram. Maar de Google Pixel XL weegt amper 168 gram. Je voelt het verschil pas echt wanneer je beide smartphones in de hand neemt.

# 2. Het beeldscherm is fantastisch

Apple heeft uiteraard ook een prachtig LCD-scherm, maar de Pixel beschikt over een AMOLED-scherm waardoor de kleuren rijker zijn en het contrast scherper. Hierdoor zien foto’s, video’s en apps er veel beter en moderner uit.

iPhone vs Google Pixel beeldscherm

# 3. Sneller opladen

SuperStaf TV deed een onderzoek naar de snelheid waarmee de batterij van de Pixel XL, de iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S7 Edge opladen. Samsung was de winnaar met een oplaadbeurt naar 100% in 1 uur en 29 minuten. De Pixel XL deed er 2 uur over terwijl de iPhone op dat moment nog maar aan 72% zat.

# 4. Je kan de Pixel sneller maken

Bij de Pixel kan je instellen om de animatie te verwijderen die samengaat bij het openen van apps of wanneer je swipet tussen schermen. Hierdoor wordt de smartphone sneller, zelfs sneller dan de iPhone.

# 5. Een betere batterij dankzij Android

Android’s Doze is een zeer efficiënt middel om batterij te besparen wanneer de smartphone niet in gebruik is.

# 6. Pixel is kleiner maar heeft een gelijkaardig scherm

Google’s Pixel is een fractie kleiner dan de iPhone, maar het beeldscherm is even groot. Google heeft een scherm/totale grootte ratio van 71,2% tegenover 67,7% voor de iPhone.

iPhone vs Google Pixel kleiner

Bron + Foto’s: Business Insider