De prijzen van cacao, koffie en suiker lieten in de eerste jaarhelft overwegend een stijgende lijn zien, waarbij de prijsvorming van cacao wel grillig was. Dit schreef econoom Frank Rijkers, bij ABN AMRO verantwoordelijk voor de sector Agrarisch, Food en Agrarische Grondstoffen. De suikerprijs steeg in de eerste zes maanden van 2016 het sterkst, waardoor de actuele prijs terug is op het niveau van begin 2013. Ook de koffieprijs steeg en noteert momenteel op zijn hoogste niveau in bijna anderhalf jaar tijd. In het algemeen kunnen de forse prijsstijgingen volgens de econoom voor een deel verklaard worden door ontwikkelingen op het gebied van vraag en aanbod, “maar de intensiteit van de prijsbeweging wordt versterkt door niet fundamentele ontwikkelingen, zoals valuta-effecten”, aldus Rijkers, die daarbij vooral wees op de sterkere Braziliaanse real.  Vooral koffie en suiker profiteerden van de stijgende Braziliaanse munt. De prijs van cacao daalde in New York echter met 1 procent, terwijl de notering in Londen een forse stijging liet zien van ruim 12 procent. “Het verschil is met name in de afgelopen periode ontstaan als gevolg van forse valutaschommelingen voortkomend uit het Brexit-referendum”, aldus Rijkers. Vanwege een groeiend tekort en een stijgende consumptie stelde Rijkers de prijsverwachting voor cacao echter naar boven bij. “Voor de noteringen in Londen verwachten wij op korte termijn een lichte correctie, doordat de prijs omwille van het negatieve sentiment rondom de Brexit te ver is doorgeschoten”, zo voorziet Rijkers. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …