8206586637_ed8746accb_k

Wanneer je niet goed weet welke aandelen je moet kopen, is het altijd interessant om eens te kijken wat een van de beste beleggers ter wereld doet. Warren Buffett bracht dit jaar al tal van wijzigingen aan in zijn portefeuille bij Berkshire Hathaway. Wat denk jij daarvan?

Traditioneel maken Coca-Cola en Walmart deel uit van de portefeuille bij Berkshire Hathaway. Dit jaar valt echter ook Apple op en enkele interessante olieaandelen. Beleggers in het Belgische Telenet zullen ook een interessante naam tegenkomen.

Wat zijn dit jaar de favoriete aandelen van Warren Buffett?

Apple

Berkshire kocht voor het eerst aandelen Apple in het eerste kwartaal. In het 2e kwartaal deed de investeringsgroep daar nog eens een schep bovenop. Het zijn vooral 2 van Buffett’s discipelen die voor Apple kiezen. Volgens portfolio manager Ryder Taff heeft Apple een sterk merk, een onafhankelijk management en een gigantische cash flow.

Kinder Morgan

In het 4e kwartaal kocht Berkshire 26,5 miljoen aandelen van Kinder Morgan. Het bedrijf is gespecialiseerd in infrastructuur voor energie zoals olie en gas. Door de oliecrisis daalde het aandeel vorig jaar 65%. Kinder Morgan verwacht het dividend dit jaar terug op te trekken naar $0,5 per aandeel, een pak hoger dan de verlaagde $0,125 in het 4e kwartaal 2015. Het aandeel staat dit jaar ook al op 50% winst.

Phillips 66

Olieraffinaderij Phillips 66 heeft het ook niet gemakkelijk gehad met de oliecrisis. Toch kocht Buffett voor $1 miljard extra aandelen. Berkshire bezit nu ruim 14% van de aandelen. In mei verhoogde het bedrijf zijn dividend nog met 12,5%.

Deere & Co

De producent van landbouwmateriaal past perfect in het plaatje bij Berkshire Hathaway. Berkshire bezit meer dan 7% van de aandelen, goed voor een investering van bijna $2 miljard.

Liberty Global

Belgische beleggers zullen Liberty Global vooral kennen van de participatie in Telenet. Liberty Global is een van de grootste kabelbedrijven ter wereld. Met de opmars van digitale media hebben kabelbedrijven het steeds moeilijker. Maar Buffett is naar het schijnt vooral fan van CEO John Malone die wordt aanzien als een unieke manager.

Wells Fargo

Wells Fargo is een van de favoriete banken van Buffett. Berkshire bezit al meer dan 479 miljoen aandelen, goed voor een waarde van meer dan $23 miljard. Buffett zei in een interview in 2009: ‘Je moet kijken wat een bank doet en wat een bank niet doet. Dat definieert hoe de bank is. Wat Wells Fargo niet deed, maakt hen juist zo succesvol.’

Bron: Time Money