goud en zilver munt

De storm is gaan liggen in de goud- en zilvermarkt. Maar de onrust onder beleggers is verre van weg. Integendeel, het sentiment draait weer van (voorzichtig) positivisme naar terughoudendheid. De wonden na 5 jaar berenmarkt zijn erg diep.

Toch dat is helemaal voor niets nodig, wat ons betreft. Sterker: zoals we eerder reeds beschreven zijn dit soort correcties een noodzakelijk kwaad voor een nieuwe stierenmarkt.

Geen enkele prijsstijging gaat in één rechte lijn omhoog.

3 stappen vooruit, en weer 1 of 2 terug. Dat is hoe een gezonde bull trend zich nu eenmaal ontwikkelt.

Maar laten we eens voor u kijken hoe ver de huidige ‘stappen terug’ nog zullen reiken. Voor tussentijdse correcties maken we altijd graag gebruik van de Fibonacci-reeks. Deze telling komt overal in voor, vooral op de financiële markten.

De Fibonacci retracement is een perfecte tool om correcties in perspectief te plaatsen. Laten we eens kijken wat dit oplevert voor de goudprijs.

Goud fibo

Op de bovenstaande grafiek hebben we de Fibo-telling toegepast vanaf de bodem in december 2015 tot en met de piek in juli 2016. Het eerste Fibonacci-niveau (38,2%) ligt dan rond 1.250 USD/ounce.

Dat is tevens de huidige koers. M.a.w. goud heeft z’n eerste belangrijke correctie al achter de rug.

Mocht de correctie doorzetten, dan kan de goudprijs terugzakken tot het 61,8% niveau, en nog steeds zou de bull trend dan intact zijn. Dat niveau ligt rond 1.170 USD/ounce.

Kortom, goud kan nog eens met 80 USD dalen en nog steeds in een stierenmarkt zitten. Zo krachtig is de huidige nieuwe trend!

>>> Goedkoopste Goudprijs in Nederland & België <<<

Of het ook zo ver zal komen, is nog maar de vraag. Want de overige technische indicatoren (RSI, MACD) laten nu al een stevig overkochte situatie zien voor de goudprijs. De kans dat goud daarom nog veel dieper gaat zakken op korte termijn, lijkt niet zo aannemelijk.

De huidige prijs voor goud rond 1.250 USD/ounce biedt alvast een mooie instapkans. Als er nog een kortstondige ‘shake-out’ komt, dan zal die hoogstens tot het Fibo-niveau van 50% reiken, zijnde1.210 USD/ounce.

We zijn steeds meer overtuigd van onze eerste aanname, omdat elders in de markt voor edelmetalen, de limieten van de correctie ook stilaan bereikt zijn. Wat dacht u van het technisch beeld bij zilver?

Zilver Fibo

Zilver, beter bekend als de volatiele variant van goud, zakte inmiddels door naar het Fibo-niveau van 50%, terwijl de RSI & MACD bodemvorming vertonen. Ook hier is een laatste correctie nog mogelijk, maar het betreft dan wel slechts 1 USD/ounce voor zilver.

Afwachten brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Want als zilver draait, dan schiet de prijs wellicht opnieuw omhoog. En dan holt weer iedereen achter elkaar aan. (We zagen het al zo vaak).

>>> Beste Zilverprijs in Nederland & België <<<

Ook bij de mijnaandelen is het zwaarste leed geleden, wat ons betreft. Kijkt u maar eens naar de Fibonacci-retracement-formatie op de bewuste grafiek.

HUI fibo

Ook hier wordt het 50%-niveau getest, rond 200 punten. Er bestaat nog een kans dat we doorzakken naar het 61,8%-niveau, op 170 punten, maar de onderliggende technische indicatoren laten al de eerste divergentie op.

Of anders gesteld: terwijl de daling nog aanhoudt, ontwikkelt zich onderhuids al een opwaartse kracht.

Op drie fronten zien we dat de daling voor goud, zilver én de mijnaandelen stilaan de limieten heeft bereikt. Een bijkomende (laatste) correctie sluiten we niet uit, maar we verwachten eerder dat deze kort en heftig zal zijn.

CONCLUSIE: De juiste strategie van handelen is wat ons betreft nu al (deels) positie innemen, en op de grote beweging, naar boven of naar beneden, de rest van de positie inkopen. Dan zit je op korte termijn altijd goed.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER