Microsoft Surface Studio

Vorige week verraste Microsoft vriend en vijand met enkele nieuwe, innovatieve producten. Bij de toeschouwers en analisten viel te horen dat het oude Microsoft, hipper en innovatiever is dan het eens zo coole Apple. Is dit een nieuw tijdperk voor beide technologiereuzen?

De nieuwe Surface PC is meer dan gewoon wat concurrentie voor Apple’s iMac. Daarnaast introduceerde Microsoft ook een nieuwe HoloLens voor Verhoogde Realiteit, producten voor Virtuele Realiteit en Artificiële Intelligentie voor clouddiensten. Het was een echte innovatieve serie producten dat Microsoft presenteerde.

Apple, de uitvinder van de iPod, iPhone, tablet en spraak gestuurde assistent Siri, blijft daarentegen bij updates van het bestaande gamma. Tim Cook, CEO bij Apple, kreeg zelfs recent de vraag of Apple nu een volger is geworden van andere innovatieve bedrijven in plaats van een voortrekkersrol te spelen.

Terwijl Apple niet verder kwam dan een Touch Bar en een Touch ID met vingerafdruk voor de MacBook Pro kwam Microsoft met een geheel nieuw toestel, de SurfaceDial (zie video). De SurfaceDial kan gebruikt worden in combinatie met een muis, digitale pen en touchscreen. Je kan er afbeeldingen mee bewerken of door documenten scrollen.

Apple en Microsoft hebben andere doelen

Microsoft is meer innovatief dan het bedrijf dat ‘Think Different’ in de genen heeft. Dit komt voornamelijk door de focus van Apple. Het belang van de iPhone en iPad hebben het belang van de iMac doen afnemen. En daar ziet Microsoft zijn kans.

Microsoft verloor de strijd om smartphones. Maar met Windows 10 wil men een brug bouwen tussen de oude desktop computers en de nieuwe mobiele, touch-friendly toestellen. Waar Apple een balans zoekt tussen een oud en nieuw platform, maakt Microsoft gebruik van een volwassen besturingssysteem om nieuwe producten aan te koppelen.

Bron: Business Insider

Foto: Silicon Angle