Wat weet jij over Bitcoin

Het jaar 2017 begon fantastisch voor Bitcoin met een uitbraak boven $1.000 en een aanval op een nieuw record. Na alarmerende berichten uit China daalde de prijs van Bitcoin met 30% op enkele dagen. Voor velen weer het signaal om de cryptomunt te begraven. Maar Bitcoin kruipt weer recht, net als alle andere keren.

Afgelopen dinsdag noteerde de prijs voor Bitcoin voor de 4e dag op rij hoger en werd de barrière van $900 weer doorbroken. Dinsdag zelf was er zelfs eens stijging van bijna 8%.

herstel bitcoin

Begin januari waren er nog berichten uit China dat een onderzoek start naar (onder andere) Bitcoin en de kapitaalstroom uit het land. Daarop daalde de koers van de populaire cryptomunt van $1.160 naar $752. Maar sindsdien timmert Bitcoin weer aan zijn herstel.

De laatste dagen zette Bitcoin steeds hogere bodems en hogere toppen neer. Dat is een signaal dat de handelaars er weer zin in hebben. Zo ligt er nu een sterke steun rond $800.

Coinbase krijgt licentie in New York

Het New York Department of Financial Services kondigde maandag ook aan Bitcoin een licentie te geven om geld over te schrijven. Coinbase is ’s werelds grootste bitcoinbedrijf dat actief is in 32 landen. Dit is een belangrijke beslissing voor de toekomst van de cryptomunt.

Bronnen: Business Insider + CNBC