Sundar Pichai CEO Google

Dear Google, … zo begint de brief van Chloe Bridgwater, een 7-jarig meisje dat zot is van computers. In de brief vraagt ze of ze later bij Google kan komen werken. Bij Google werken is namelijk een van haar dromen, net als zwemmen op de Olympische Spelen en werken in een chocoladefabriek. Als reactie op haar mooie brief schreef de CEO van Google persoonlijk een antwoord.

Nadat Amy foto’s had gezien van zitzakken, go-karts en glijbanen in de kantoren van Google besloot ze een brief te schrijven naar het hoofdkwartier van Google om te vragen of ze er later zou kunnen beginnen werken. Dat schrijft de vader, Andy, op LinkedIn.

Dit is de brief van Chloe …

Brief aan Google

De perfecte sollicitatiebrief

De brief is zelfs een perfect voorbeeld voor een goede sollicitatiebrief. Ze benadrukt haar kwaliteiten door te zeggen dat ze van computers en robots houdt. Ze legt uit waarom ze denkt dat ze geschikt is om voor Google te werken. En ze noemt zelfs enkele referenties, zoals haar ouders en haar leerkrachten.

Het antwoord van de CEO van Google, Sundar Pichai, motiveert haar alleen maar meer om ervoor te zorgen dat ze later bij Google aan de slag kan. Pichai schrijft onder andere dat hij ernaar uit kijkt om een nieuwe sollicitatiebrief te ontvangen eens ze haar studies heeft afgemaakt.

Maar er staat nog veel meer in het antwoord van de Google CEO …

Antwoord CEO Google

Zo benadrukt Sundar Pichai dat  wanneer ze hard werkt en haar dromen volgt, ze alles kan bereiken wat ze maar wil, van werken bij Google tot zwemmen op de Olympische Spelen.

Chloe en Andy Bridgewater

(Andy en Chloe Bridgewater)

Bronnen: Business Insider en CNBC