zilver kopen

Zilver is goud met een turbo . Er was dan ook nooit een beter moment om zilver te kopen dan nu. Op de financiële markten zijn de ogen steeds gericht op goud. Maar in de schaduw van goud woont ook een edelmetaal dat de markten op zijn grondvesten kan doen daveren: zilver. Zilver heeft niet de kracht en macht van goud, maar er zijn voldoende redenen waarom het witte edelmetaal een perfect alternatief is.

Er zijn 10 uiterst goede redenen om nu zilver te kopen, buiten het feit dat de koers in de toekomst heel veel kan stijgen.

# 1. Zilver is geld

Het woord ‘zilver’ betekent in heel veel landen ‘geld’. Het is naast goud, de meest pure vorm van geld te wereld. Goud en zilver kunnen niet uit het niets gecreëerd worden zoals de digitale cijfers van jouw bankrekening.

Wie fysiek zilver in handen heeft, heeft geen last van risico van de tegenpartij, kan overal ter wereld zilver omruilen als geld én heeft een van de weinige munten die nog nooit failliet zijn gegaan.

# 2. Zilver is tastbaar

In een wereld van papieren winst, digitale handel en het printen van geld uit het niets, zorgt zilver voor een sterk contrast. Fysiek zilver is tastbaar, het kan niet gehackt worden en het past in de palm van je hand.

# 3. Zilver is betaalbaar

Zilver wordt wel eens het goud van de arme mensen genoemd. Dat komt omdat zilver veel goedkoper is dan goud. Het is daarom veel betaalbaarder dan goud. Je kan al zilver kopen voor +/- 1/70 van de prijs van goud.

Goud zilver ratio historisch deze eeuw

# 4. Zilver is praktisch in gebruik

Wanneer de wereld in een monetaire crisis zou storten, heb je edelmetalen nodig als betaalmiddel. Goud is een must in die tijden, maar niet zo praktisch in gebruik. Je kan moeilijk met goud alledaagse dingen kopen. Met zilver gaat dat wel.

# 5. De zilverprijs stijgt sterker dan goud in een opwaartse trend

De zilvermarkt is veel kleiner dan de goudmarkt. Dat betekent dat de prijsbewegingen veel volatieler zijn, naar beneden maar ook naar boven. Sinds begin 2016 zitten goud en zilver terug in een opwaarts patroon. Zilver is goud met een turbo.

Zilver is goud met een turbo

# 6. De globale zilvervoorraad is miniem

Overheden en centrale banken houden vandaag grote voorraden goud aan. Ooit was dat ook het geval voor zilver. Maar de zilvervoorraad voor grote instituten is met 73% gedaald sinds 1996. Niets staat in de weg dat deze trend terug omkeert. Wanneer overheden en centrale banken niet meer aan goud geraken, komen ze automatisch terecht bij zilver.

Daling zilvervoorraad

# 7. Industriële vraag stijgt

Zilver wordt vandaag enorm veel verbruikt. Elektronica, medische toepassingen, batterijen, zonnepanelen, … veel toepassingen bevatten kleine hoeveelheden zilver. De hoeveelheid is zo klein dat het geen zin heeft om te recycleren. Zilver verdwijnt dus op de afvalberg.

# 8. Het aanbod zilver daalt

Door de enorme prijsdaling van zilver en andere grondstoffen (zilver wordt voornamelijk gemijnd als een bijproduct van goud en andere grondstoffen) daalde de investeringen in de sector. Hierdoor daalt de productie van zilver voor het eerst sinds de periode 1991 – 1993.

Daling zilverproductie

# 9. Vraag in China en India stijgt

China en India staan bekend om hun liefde voor goud, maar beide landen kennen ook een historische liefde voor zilver. De beperkingen die de Indiase overheid oplegt voor goud, zorgt zelfs voor een hernieuwde interesse in zilver.

# 10. De goud/zilver ratio

Momenteel koop je nog altijd 70 stukken zilver per stuk goud. Maar in de 20e eeuw lag het gemiddelde op 47:1 en deze eeuw ligt het gemiddelde op 61:1. Alles boven of rond 70 maakt zilver goedkoop. Echter, de ratio kan ook naar de onderkant doorschieten, zoals je kan zien op de grafiek bij punt 3. Een ratio van 40:1 of 30:1 is geen uitzondering. De zilverprijs kan dus verdubbelen om deze ratio te bereiken zonder dat de goudprijs stijgt.

Bron: Gold/Silver Blog

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!