Bill Gates en Warren Buffett

Warren Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld, Bill Gates is volgens Forbes dé rijkste mens ter wereld. Wanneer beide heren gaan lunchen, zou je dus een groot galadiner kunnen verwachten. Maar niets is minder waar. In een recent jaarverslag vertelt Bill Gates een prachtige anekdote.

In het Bill and Melinda Gates Foundation jaarverslag wijdt Bill Gates een groot deel aan de vriendschap die hij deelt met miljardair Warren Buffett. Gates heeft enorm veel te danken aan Buffett. 1 simpele opmerking van het Orakel van Omaha zorgde er zelfs voor dat Microsoft de mastodont werd die het nu is.

Lees hier Gratis: Het leven van een miljardair: Warren Buffett

In het jaarverslag vertelt Gates over een keer dat hij samen met Buffett in Hong Kong was. Beide miljardairs gingen er lunchen … in de plaatselijke McDonald’s. Warren Buffett bood aan om te betalen en betaalde met … kortingsbonnen.

Remember the laugh we had when we traveled together to Hong Kong and decided to get lunch at McDonald’s? You offered to pay, dug into your pocket, and pulled out … coupons!”

Warren Buffett is niet alleen een van de beste beleggers ter wereld, hij beheert zijn geld nog steeds alsof hij niet rijk is. En Buffett is daar tevreden mee. Hij voelt zich goed om zuinig te leven.

My life couldn’t be happier. In fact, it’d be worse if I had six or eight houses. So, I have everything I need to have, and I don’t need any more.”

Hoe zuiniger Buffett is, hoe meer geld hij over houdt om aan goede doelen te schenken. Buffett schonk, net als Bill Gates, al vele miljarden aan goede doelen, en toch blijft hij een van de rijkste personen ter wereld.

Bron: CNBC