Tesla Model X

De afgelopen twee weken is er een einde gekomen aan de stijgende beweging bij Tesla. Sinds het moment dat de autofabrikant haar kwartaalcijfers heeft gepubliceerd, hebben heel wat beleggers hun posities gesloten. En dat heeft uiteraard weten te zorgen voor de nodige koersdruk.

Daarnaast heeft zakenbank Goldman Sachs onlangs haar advies voor het aandeel Tesla verlaagd naar ‘Sell’. Ook dit koersadvies wist een tik uit te delen aan het populaire aandeel. De Amerikaanse blogwebsite Zero Hedge heeft een grafiek geplaatst waarop te zien is dat de Tesla-beleggers op dit moment moeten uitkijken voor een nieuwe dalende beweging.

De weerstand op 280 dollar vormt een bedreiging voor Tesla

tesla-zerohedge

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Zero Hedge, is te zien dat het Tesla opnieuw niet gelukt is om de grens van 280 dollar te doorbreken. De voorgaande twee keren toen dit ook niet lukte, moest het aandeel de nodige procenten aan waarde inleveren. De meest recente keer liep dit zelfs uit tot een daling met 50%!

Technisch gezien worden de beleggers dus op dit moment gewaarschuwd voor het nodige onheil dat op de loer lijkt te liggen. Zolang de weerstand op 280 dollar blijft liggen, moeten de investeerders rekening houden met een dalende koersbeweging. Pas boven de 280 dollar verbetert het plaatje aanzienlijk.