Correctie Amerikaanse aandelen

Zitten we in het oog van de storm? Niets lijkt een verdere stijging van de Amerikaanse aandelenmarkt nog in de weg te staan. En daar schuilt juist een groot gevaar. Ook specialist in technische analyse Sandy Jadeja voorspelt nog een moeilijk jaar waarbij de Dow Jones zelfs tot 14.800 punten kan terugvallen, een daling van maar liefst 30%.

Jadeja heeft al meerdere correcte voorspellingen op zijn naam staan, ook voor andere activa zoals goud en olie. Hij baseert zijn analyses op 3 dingen:

  • Prijs
  • Patroon
  • Tijd

Vooral het onderdeel ‘Tijd’ is heel belangrijk in zijn analyses. Hieronder kan je op de grafiek zien dat de evolutie van de Dow Jones door Sandy Jadeja opgesplitst wordt in groene horizontale lijnen die de tijdzones vertegenwoordigen. En de Dow Jones nadert nu snel zijn volgende tijdzone.

Dow Jones cyclus tijdzones

De volgende barrière voor de Dow Jones ligt rond 22.000 punten. Eens de index dit niveau bereikt, moet je volgens Jadeja naar de daling op weekbasis kijken wanneer de aandelenmarkt corrigeert. Wanneer de Dow Jones verder daalt onder het laagste punt van die week, is de trendommekeer ingezet.

Wanneer gaat de Dow Jones corrigeren?

Indien de Dow Jones 22.000 punten haalt, maar faalt om door te stoten, kan er een correctie plaatsvinden tot de vorige groene lijn, zijnde 18.600 punten. Indien die lijn ook niet kan standhouden, volgt een daling tot 14.800 punten.

De technische analist gaf ook nog 2 datums mee waarop de Dow Jones vermoedelijk zal beginnen corrigeren: 13 maart en 11 mei met meer kans op de laatste datum. Aangezien de eerste datum ondertussen verstreken is, moeten beleggers oppassen voor de periode begin mei.

84-jarige cyclus

Naast de patronen van Jadeja maakt de analist zich ook zorgen over een bredere cyclus op de beurs: de 84-jarige cyclus. De aandelenmarkt beweegt vaak in cyclussen van 7 jaar waarbij om de 12 cyclussen, 84 jaar, een grotere correctie plaatsvindt.

De vorige 84-jarige cyclus was in de periode 1927-1934 …

Dow Jones 84 jarige cyclus

De huidige 7-jarige periode begon in 2011 en duurt tot 2018. Dit is opnieuw de 12e cyclus in dit langdurig patroon. Krijgen we opnieuw te maken met een Grote Depressie op de aandelenmarkt?

Bronnen: MarketWatch + Business Insider