Technologieaandelen

De technologiesector is bijzonder goed uit de startblokken gekomen. De meest bekende technologie-index – de Nasdaq 100 – is op dit moment de uitblinker op Wall Street. Vooralsnog laat de Nasdaq 100 index de rest van de Amerikaanse indices ver achter zich.

De technologie-aandelen hebben de afgelopen jaren flink kunnen profiteren van het optimisme onder de beleggers. Aandelen als Apple, Tesla, Netflix en Amazon wisten flink in waarde te stijgen. Ook het aandeel Facebook mag in dit illustere rijtje niet ontbreken.

Technologiesector blijft voor op de rest

Dat de meeste technologiebedrijven zo goed weten te presteren op de beursvloer is met name te danken aan de ontwikkelingen in de wereld. De technologiesector heeft weten te zorgen voor een werkelijke revolutie en de top 3 van grootste wereldwijde bedrijven (beurswaarde) bestaat volledig uit technologiebedrijven. De huidige situatie is dus totaal anders dan we tijdens de late jaren ’90 hebben gezien.

technologiesector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, is de geweldige prestatie van de Nasdaq 100 index in beeld gebracht. In iets meer dan 3 maanden tijd is deze technologie-index met bijna 12% in waarde gestegen. De Dow Jones en de S&P 500 index moesten het doen met een stijging van ‘slechts’ 5%.