Het merendeel van de beleggers investeert met name in Europa of Amerika. Buiten deze twee continenten om raken beleggers vaak onzeker. Dit heeft enerzijds te maken met de beperkte kennis die beleggers hebben over bijvoorbeeld groeilanden en anderzijds met het feit dat ze risico-avers zijn ingesteld.

Sinds het uitbreken van de financiële crisis zijn steeds meer beleggers huiswaarts gekeerd. Beleggers keerden de afgelopen jaren de groeimarkten de rug toe, maar daar is het afgelopen jaar een verandering in gekomen. Op dit moment durven steeds meer beleggers een investering buiten de landsgrenzen aan en dat heeft voor een groot deel te maken met de hoge noteringen waar we in Europa en Amerika mee te maken hebben.

De Taiwan index weet boven de 10.000 punten te sluiten

taiwan-index

De beurs van Taiwan, genaamd Taiex index, wist voor het eerst in 17 jaar tijd weer boven de 10.000 punten te sluiten. Na het knappen van de internetzeepbel moest deze index meer dan 60% van haar beurswaarde inleveren en ook de financiële crisis wist te zorgen voor heel wat pijn.

Er lijkt echter nu een nieuw tijdperk aan te breken. Ruim 17 jaar heeft de Taiwan index gevangen gezeten binnen een bandbreedte van tussen de 4.000 en 10.000 punten en daar is dus afgelopen week een einde aan gekomen.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER