Veel CEO’s en veel succesvolle mensen hebben een overvolle agenda. Toch slagen ze er op een of andere manier in om hun werk veel beter en efficiënter uit te voeren. Uit een onderzoek blijkt dat mensen zoals Bill Gates, Warren Buffett en Mark Zuckerberg een bepaald patroon volgen. Dit patroon kan je toepassen met de 5-uur regel.

De meest succesvolle mensen maken iedere dag tijd vrij om zichzelf beter te maken, ongeacht de drukte. Op die manier blijven ze groeien. Dit kan al door 1 uur per dag bepaalde dingen te doen, of 5 uur per week. Meer moet het niet zijn, maar het maakt wel een groot verschil.

De 5-uur regel kan je opdelen in 3 onderdelen: lezen, reflectie en experimenteren.

-1. Lezen

Warren Buffett leest 5 tot 6 uur per dag. Hij leest 5 kranten en 500 bladzijde in financiële verslagen. Bill Gates leest 50 boeken per jaar. Mark Zuckerberg leest 1 boek om de 2 weken. Elon Musk groeide op in zijn boeken. Hij leerde coderen en raketten bouwen via boeken. Mark Cuban leest 3 uur per dag. Arthur Blank, medeoprichter van Home Depot, leest 2 uur per dag.

Is het toeval dat al deze miljardairs zo veel lezen?

-2. Reflectie

Er moet naast lezen ook tijd zijn om te reflecteren en na te denken.

AOL CEO Tim Armstrong dwingt zijn naaste medewerkers om 4 uur per week na te denken over de toekomst van het bedrijf. Jack Dorsey van Twitter gaat iedere dag wandelen en denkt daarbij na. LinkedIn CEO Jeff Weiner reserveert 2 uur per dag in zijn agenda om na te denken.

Ray Dalio reserveert tijd met zijn team om te reflecteren over een probleem wanneer er iets mis loopt. Reid Hoffman belt Peter Thiel, Max Levchin of Elon Musk wanneer hij wilt reflecteren over een idee.

De beste ideeën ontstaan niet wanneer je constant bezig bent.

-3. Experimenteren

Google en Facebook stimuleren hun medewerkers om te experimenteren met nieuwe ideeën. Thomas Edison was een genie, niet alleen door zijn uitvindingen maar ook door zijn experimenten. Hij zei: ‘ik heb nooit gefaald, ik heb alleen 10.000 ideeën ontdekt die niet werken’. Je hebt maar 1 goed idee nodig, maar zonder falen en experimenteren, wordt het heel moeilijk om dat idee te vinden.

Experimenteren en falen is onderdeel van elk succes.

Conclusie

Wanneer de meest succesvolle en drukste mensen ter wereld tijd kunnen vinden om te lezen, reflecteren en te experimenteren, dan kan jij dat ook.

Bron: CNBC