De beste bedrijven zijn ontstaan uit de beste ideeën. Maar een goed idee alleen is niet voldoende. Bedrijven als Amazon, Facebook, Disney, Tesla, Johnson&Johnson beginnen met een goed idee, maar worden mastodonten door het talent en de groei van de CEO’s. Jeff Bezos en Elon zijn niet zomaar CEO’s van uitzonderlijke bedrijven. Dit is waarom zij beter zijn dan de rest.

CEO’s zoals Musk, Bezos, Gates, Zuckerberg, … hebben vaak eigenschappen die ze in hun bedrijf inbouwen waardoor deze bedrijven uitgroeien tot de beste van de wereld. Deze eigenschappen zijn …

-1. Ze denken Out-of-the-Box

Internet der Dingen groeide al jaren met startups zoals Nest, Dropcam, SkyBell, … en de grote technologiebedrijven zoals Google, Apple en Samsung controleerden de innovatie. Tot er op een gegeven moment een bedrijf kwam dat de industrie volledig op zijn kop zette. Jeff Bezos lanceerde Amazon Echo in 2015 met virtuele assistent Amazon Alexa. Amazon Smart Home werd het eerste massaproduct in de sector van Internet der Dingen doordat Bezos en zijn team anders en out-of-the-box durfde denken.

-2. Ze willen altijd blijven leren

Mark Zuckerberg, Oprah, Mark Cuban, Bill Gates, Sheryl Sandberg, Warren Buffet … zijn stuk voor stuk fans van boeken en lezen. Ze spenderen een groot deel van hun tijd met lezen. Boeken zijn de snelste, goedkoopste en handigste manier om kennis op te doen.

728x90

-3. Ze inspireren tot actie

Succesvolle ondernemers leven voor hun missie en doelen. Hun passie vloeit door naar de bedrijfscultuur, de producten en de klantenservice. Ze geloven in hetgeen ze mee bezig zijn en inspireren anderen om hetzelfde te bereiken. Elon Musk van Tesla en SpaceX is hier het beste voorbeeld van.

-4. Ze geven nooit op

Ondernemers die slagen, hebben vaak tal van tegenslagen en afwijzingen moeten overwinnen. Maar wie gelooft in zijn visie en nooit opgeeft, zal op een gegeven moment het succes kennen dat hem/haar toebehoort.

-5. Ze groeien ook als mens

Mensen die hun bedrijf fantastisch laten groeien, groeien vaak ook als persoon. Steve Jobs en Mark Zuckerberg zijn bijvoorbeeld naar India geweest op een zelfontdekkingstocht. Ze weten dat ze zelf, net als hun producten, nooit perfect zijn en blijven groeien/innoveren.

  • Bron: Inc.com
  • Foto Credit: Flikr/OnInnovation