De Federal Reserve houdt geen stok meer achter de deur. Waardering van de aandelenmarkt in de VS staan op ‘all-time highs’. En de economie zit ook niet echt in een periode van uitzonderlijke groei. Toch geloven beleggers meer dan ooit in de toekomst van de aandelenmarkt. Juist dat is mogelijk nog het meest angstaanjagende van allemaal.

Het is een publiek geheim dat de particuliere belegger koopt op de top van de aandelenmarkt. Wanneer de euforie het grootste is, zijn particuliere beleggers de grootste kopers. En dat is helaas een slechte strategie.

Steve Blumenthal van CMG Capital uit dit met de volgende grafiek:

Op dit moment bevindt de aandelenmarkt zich tussen ‘opgewonden’ en ‘euforisch’. Volgens de grafiek van Blumenthal zitten we dan dicht tegen de top.

Maar de geschiedenis leert ook dat particuliere beleggers zich niet snel van de wijs laten brengen. Bij een daling volgt eerst nog angst om op het verkeerde moment ingestapt te hebben.

Daarna volgt ontkenning dat de daling nog wel zal meevallen.

Vervolgens is er terug angst om toch fout te zijn.

Uiteindelijk worden particuliere beleggers wanhopig omdat de markten niet keren.

Ten slotte geven ze zich gewonnen en verkopen ze omdat ze de pijn van verliezen niet meer kunnen verdragen.

Dat is het moment waarop de markt meestal keert. Dat is het beste moment om aandelen te kopen, maar volgens de grafiek van Steve Blumenthal is dat absoluut niet waar we nu zijn.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: MarketWatch

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)