Op de laatste dag van de International Astronautical Congress in Adelaide presenteerde SpaceX topman Elon Musk het vervolg van zijn plannen om naar Mars te vliegen en de planeet te koloniseren. Centraal staan de BFR raket en een ruimtebasis op de maan. ‘Het is 2017 en we hebben nog steeds geen basis op de maan, hoe kan zoiets?’ zei Musk.

De BFR raket van SpaceX (Big Fucking Rocket) moet de komende jaren de Falcon 9, Falcon Heavy en Dragon vervangen. Zo gaan alle middelen naar 1 raket in plaats van 3. Die raket kan dan voor verschillende zaken worden ingezet:

De technologie bestaat, zegt Elon Musk. “It’s 2017, I mean, we should have a lunar base by now. What the hell is going on?

<< Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

1 miljoen mensen naar Mars

De constructie van de raket moet de komende 6 à 9 maanden beginnen. Musk wil tegen 2022 de eerste vracht naar Mars kunnen sturen. In 2024 zouden de eerste mensen volgen.

Deze ‘settlers’ moeten een elektriciteitscentrale bouwen, verschillende landingspads en de constructie van een leefbare omgeving. Tegen 2060 zouden er al 1 miljoen aardbewoners op Mars moeten leven.

Bron: Futurism

Foto: NASA