Het rommelt opnieuw bij Bitcoin. Nadat SegWit eerder met succes werd geïmplementeerd is er een groep die het niet nodig vindt om SegWit2x ook te implementeren. Anderzijds is er een andere groep die er wél mee door wil gaan. De kans is groot dat er dus een nieuwe hard fork of split komt bij Bitcoin.

Enkele non-core ontwikkelaars van Bitcoin willen een update ontwikkelen waarin de blocksize van de blockchain zou verdubbelen van 1MB naar 2MB, samen met de eerdere SegWit update. Dus meer transacties in een grotere block. Maar andere ontwikkelaars zien dit niet zitten en zien dit als een bedreiging voor de bestaande chain.

Met andere woorden: er is een groep tegen het geratificeerde New York Agreement en er is een groep die SegWit2x als noodzakelijk ziet voor het voortbestaan van Bitcoin.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Met de splitsing van Bitcoin in Bitcoin en Bitcoin Cash was niet iedere crypto broker te vinden om Bitcoin Cash te ondersteunen. Hoe zit het met de mogelijke SegWit2x hard fork?

Coinbase

Coinbase is ’s werelds grootste en snelst groeiende crypto broker. Via Twitter lieten ze weten dat ze deze keer, in tegenstelling tot Bitcoin Cash, de nieuwe hard fork wél zullen ondersteunen.

Er staat echter ook bij vermeld dat dit enige vertraging kan oplopen. Na het uitvoeren van de hard fork wil Coinbase er eerst zeker van zijn dat beide chains veilig zijn.

Bitfinex

Bitfinex is de broker met de grootste handel in Bitcoin. Ze nemen een gelijkaardig standpunt in als Coinbase. Er is dus geen voor of tegen een van de nieuwe Bitcoins. Bij Bitfinex zou de nieuwe chain B2X genoemd worden.

Beide cryptobroker lieten ook nog weten dat ze ten gepaste tijden met de nodige informatie en updates zullen komen.

In het nieuwste Technologie Rapport wordt dieper ingegaan op de gevolgen van de split en de cryptomarkt.

Bron: CoinTelegraph

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>