De toekomst van elektrische auto’s is verzekerd. Tesla opende enkele jaren geleden enkele belangrijke deuren. De eigenzinnige houding van Elon Musk torpedeerde Tesla tot een van de belangrijkste automerken ter wereld. Andere automerken en overheden konden de lobby van de olie-industrie niet langer de rode loper uitrollen. En nu komt alles in een stroomversnelling.

Wie nog niet gelooft in de toekomst van elektrische voertuigen, moet eens naar onderstaande feiten kijken. Vervoer met als energiebron elektriciteit staat nog maar in zijn kinderschoenen. Dit opent enorme opportuniteiten voor beleggers met een blik op de lange termijn.

Koop nu de volgende Tesla … mét dividend

Naar schatting zouden er tegen 2038 meer elektrische auto’s dan traditioneel auto’s geproduceerd worden.

Welke automerken zijn er naast Tesla nog bezig met het transport van de 21e eeuw?

– Jaguar Land Rover liet weten dat er vanaf 2019 een hybride plug-in versie beschikbaar zal zijn.

– Volkswagen Group, Audi – VW – Porsche, liet weten $1,7 miljard uit te trekken voor elektrische vrachtwagens.

– General Motors kondigde aan tegen 2023 maar liefst 20 all-electric voertuigen op de markt te brengen. 2 modellen worden al binnen de 18 maanden bekend gemaakt.

– Ford kondigde 13 nieuwe elektrische modellen aan tegen 2020. Eind dit decennium moeten 40% van de auto’s elektrisch zijn bij Ford.

De toekomst van de transportsector zal er de komende jaren en decennia volledig anders gaan uitzien. Tesla zal bijvoorbeeld naast de massaproductie van het Model 3 binnenkort ook met een elektrische vrachtwagen op de proppen komen. Maar andere merken zitten natuurlijk ook niet stil.

<< Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

Overheden springen mee op de elektrische kar

Natuurlijk is een elektrische auto niet altijd zo groen als je zou verwachten. Zo zei de CEO van Ferrari onlangs nog dat je moet analyseren waar de elektriciteit vandaan komt om te bepalen of een elektrische auto goed is voor het milieu. Je moet ook kijken naar de productie van de auto en de batterij om te zien of elektrische auto’s het milieu gaan redden. – aldus Sergio Marchionne.

Anders is de opmars van elektrische auto’s en voertuigen zo groot, dat sommige analisten zelfs verwachten dat de olieprijs hierdoor kan terugvallen naar $10 per vat. Dat is een daling van 80% ten opzichte van het huidige niveau.

Indien we kijken aar de plannen van tal van landen, heeft de oliesector inderdaad een probleem.

– Frankrijk en Groot-Brittannië willen fossiele brandstoffen verbannen tegen 2040.

– Zweden en Schotland willen fossiele brandstoffen verbannen tegen 2032.

– Noorwegen wil de verkoop van de traditionele auto al in 2025 stopzetten.

– India wil tegen 2030 elke auto elektrisch maken.

– En ook China, de grootste automarkt ter wereld, maakt werk van een tijdlijn om de traditionele auto uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

Bron: Grist

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>