De wereld verandert in snel tempo naar een meer groene planeet. De opkomst van de elektrische wagens, de efficiëntie van zonnepanelen, de massaproductie van batterijen, … het speelt allemaal in het voordeel van een gezondere wereld én … 1 vergeten grondstof: zilver.

Keith Neumeyer is de CEO van First Majestic Silver. Hij vindt dat zilver zich vandaag meer gedraagt als een edelmetaal dan een grondstof. Andere grondstoffen die profiteren van de boost naar een groenere wereld, zoals Lithium of Kobalt, gaan al door het dak. Zilver blijft, net als goud, eerder ter plaatse trappelen.

Maar voor een groenere wereld, hebben we immens veel zilver nodig, zegt Neumeyer.

Momenteel is de verhouding tussen zilver en goud ongeveer 1 op 75. Maar er is maar 9 keer meer zilver dan goud. De verhouding zou moeten evolueren naar 1 op 9. Aan een huidige koers van $1.300 voor goud betekent dat een zilverprijs van $144.

Het koersdoel van Keith Neumeyer voor zilver de komende jaren ligt dan ook op $130 of 800% hoger dan vandaag.

<< Gratis Gids voor Beleggen in Zilver >>

Koersdoel goud: $8.000

Echter, Neumeyer gelooft ook in het scenario van Jim Rickards voor goud. Volgens Rickards is een hogere goudprijs de enige oplossing voor de overheden in deze wereld om de gigantische schuldenberg weg te werken.

Neumeyer zelf voorspelt een goudprijs van $8.000 de komende jaren. Indien de verhouding van 1 op 9 voor zilver van toepassing is, betekent dat een zilverprijs van $888. Dat zou voor zilver maar liefst een stijging van meer dan 5.000% inhouden.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en grondstoffennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>