Het Duitse BMW werkt hard aan een nieuwe generatie elektrische auto’s onder het iNext concept. Volgens BMW kan de elektrische auto van het automerk een echte Tesla-Killer worden. Het Duitse automerk wil de iNext lanceren tegen 2021 en zo Mercedes voorbij steken als grootste producent van luxewagens ter wereld.

Op de autoshow van Detroit liet BMW weten dat de iNext een afstand van maar liefst 700 kilometer kan afleggen met een oplaadbeurt. Dit is bijna dubbel zoveel als een Tesla momenteel kan afleggen. Hiermee zou BMW ook een van de grootste hinderpalen oplossen voor de adaptatie van elektrische voertuigen.

De iNext zou ook beschikken over een Level 3 capaciteit voor autonoom rijdende auto’s. Dat wil zeggen dat de auto in bijna alle omstandigheden autonoom kan rijden, maar dat de bestuurder te allen tijde alert moet zijn om het stuur over te nemen. In 2022 zou BMW echter een upgrade willen uitvoeren naar Level 4. In dat geval is de aandacht van de chauffeur niet meer vereist.

BMW wil terug de grootste worden

Daarnaast zal de iNext ook beschikken over een ‘Boost Mode’ waarbij er tips worden geprojecteerd op de voorruit om beter te rijden.

BMW wil zich met de iNext generatie aan elektrische voertuigen de komende jaren positioneren als een van de leidinggevende automerken op het gebied van autonoom en elektrisch rijden. Hoewel elektrische auto’s nog maar een klein deel van de markt uitmaken, wil BMW toch een vooraanstaande rol spelen in dit segment. Het zou van BMW zelfs opnieuw de grootste producent van luxeauto’s ter wereld kunnen maken.

Bronnen: Yahoo Finance + MotorTrend

Foto Credit: BMW