Nobuaki Kobayashi is een grote speler op de Bitcoinmarkt. Hij is namelijk de advocaat van het failliete Mt. Gox. Kobayashi werd belast met de taak om de overgebleven Bitcoins van Mt. Gox te verkopen om de gedupeerden te vergoeden. Sinds september verkocht hij al voor $400 miljoen Bitcoin en Bitcoin Cash… en hij is nog lang niet klaar met de liquidatie.

De jonge beleggers op de cryptomarkt zullen Mt. Gox waarschijnlijk niet echt kennen. Maar het faillissement van deze cryptobroker was een bijzonder belangrijk moment in de geschiedenis van Bitcoin. En ook nu nog speelt dit een belangrijke rol.

Even terug in de geschiedenis.

Begin 2014 was de prijs van Bitcoin gestegen van $200 naar $1.200. Maar de val van, op dat moment ’s werelds grootste crypto broker, Mt. Gox door een immense hack zorgde ervoor de Bitcoin in de daaropvolgende maanden en jaren weer ‘crashte tot zo’n $200 begin 2015. Mt. Gox was veruit de grootste en bijna de enige cryptobroker op dat moment. Ook was Bitcoin bijna de enige cryptomunt. De impact was dan ook gigantisch.

200.000 Bitcoins in de verkoop

De hack bij Mt. Gox betrof 5% van de totale cryptomarkt. Er zouden zo’n 850.000 Bitcoins gestolen zijn, bleek uit de officiële gegevens bij het faillissement van de cryptobroker. Het bedrijf zei wel dat ze er in geslaagd waren om zo’n 200.000 Bitcoins te recupereren.

Die 200.000 Bitcoins (en ondertussen ook Bitcoin Cash) worden door Nobuaki Kobayashi verkocht om de gedupeerden van het faillissement te vergoeden. De advocaat liet weten dat hij sinds september al voor $400 miljoen Bitcoins heeft verkocht aan een gemiddelde prijs van $10.031 per BTC. Over de prijs van Bitcoin Cash is niets bekend.

Zijn strategie om de Bitcoins en Bitcoin Cash te verkopen, maakt Kobayashi niet bekend. Maar hij liet wel weten dat hij streeft naar ‘een zo hoog mogelijke prijs’. Echter, aan de huidige koers van ongeveer $10.000 per BTC heeft de advocaat nog zo’n $1,9 miljard aan Bitcoins die hij moet verkopen volgens de berekeningen van Bloomberg.

Bron: Bloomberg

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>