Saxo Investment Bank bracht onlangs een 35-pagina tellende rapport naar buiten met de outlook voor het 2e kwartaal van 2018. Daarin werd ook gekeken naar de cryptomarkt. Crypto Analist Jacob Pouncey ziet in het 2e kwartaal de cryptomarkt herstellen. Hij ziet verschillende factoren die positief zijn voor cryptomunten de komende maanden.

De outlook van Pouncey was als volgt: ‘Cryptomunten vielen terug ter aarde in de eerste maanden van het jaar. Dat kwam na een zeer sterke groei in 2017. De situatie blijft fragiel gezien de verhoogde mate van regulering en het verbod op crypto-advertenties. Maar toch kunnen we de mogelijkheid van een comeback niet uitsluiten.

Positieve signalen ziet de analist bij de cryptobrokers:

‘De markt zag recent enkele overnames van cryptobrokers zoals Circle dat Poloniex overnam, Monex Group dat Coincheck overnam en Yahoo Japan dat 40% kocht van Bitarg Exchange Tokyo.

Ook slaagde Coinbase erin om zeer getalenteerde medewerkers aan te trekken voor belangrijke functies.’

Zwakke handen uit de markt

Verschillende factoren kunnen daarbij dienen als springplank naar opnieuw hogere koersen, zegt Jacob Pouncey.

Het einde van de negativiteit is daar en de zwakken handen zijn uit de sector door de forse correctie. Hetgeen nu nog in de markt zit, zijn sterke handen die vertrouwen hebben en klaar zitten voor de volgende rit omhoog bij het volgende goede nieuws.

Een laatste positieve trigger zijn de stijgende rentevoeten. Die zorgen ervoor dat traditionele investeringen zoals aandelen of obligaties minder interessant worden. Bepaalde grote financiële spelers zullen daardoor alternatieven opzoeken en bij cryptomunten terecht komen omdat deze geen correlatie hebben met de traditionele beleggingen.

Veel grote cryptomunten zagen de prijs stijgen door een instroom van nieuw geld wanneer de financiële markten in onzekerheid verkeren. De regulering van de sector kan daarom juist voor een grotere instroom van vers kapitaal zorgen.’

Bron: Bitcoin News

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>