Technologiestart-up Circle, waarin onder andere Goldman Sachs en Baidu investeerden, heeft voor $400 miljoen de cryptobroker Poloniex gekocht. Dit zou een consolidatiegolf in gang kunnen zetten waarbij het grote geld geen cryptomunten maar cryptotoepassingen koopt. Het past perfect in de volgende fase van de cryptomarkt.

De overname van Poloniex toont aan dat de cryptomarkt steeds volwassener wordt. Een volgende stap zou kunnen zijn dat er pure cryptospelers naar de aandelenmarkt trekken. Daarbij wordt voornamelijk gedacht aan Ripple of Coinbase.

De overname van Poloniex en het einde van het Chinese nieuwjaar zorgen voor hernieuwde interesse in de cryptomarkt, die sinds begin dit jaar een beetje in de vergeethoek is beland.

Volgens Erik Voorhees, CEO van digital asset exchange ShapeShift, is de overname van Poloniex goed voor de cryptomarkt. Het toont de interesse aan en het is het startschot van een mogelijke consolidatiegolf waarbij het beste talent naar boven komt. We gaan nog meer van dit zien in 2018, zegt Voorhees.

Eerste bedrijf van $1.000 miljard komt uit de cryptowereld

De cryptomarkt groeide in 2017 van ongeveer $20 miljard naar zo’n $500 miljard en piekte op een gegeven moment zelfs boven $850 miljard. En toch bevindt de sector zich nog in zijn kinderjaren, zegt Circle medeoprichter Jeremy Allaire.

Volgens Allaire zal er in de toekomst nog ontzettend veel waarde gecreëerd worden op de cryptomarkt. Misschien dat het eerste bedrijf met een waardering van meer dan $1.000 miljard wel uit de cryptowereld komt, aldus de medeoprichter van Circle.

Coinbase

Op de aandelenmarkt waar dagelijks voor duizenden miljarden dollars wordt verhandeld, zijn er in de Verenigde Staten maar 2 grote spelers: de New York Stock Exchange en de Nasdaq. In die richting zal de cryptomarkt de komende jaren vermoedelijk ook evolueren. Maar daarvoor moet men nu agressief beginnen groeien.

Poloniex is momenteel nog maar de 18e grootste cryptobroker op basis van het handelsvolume. En krijgt nu een waardering van $400 miljoen. Experts schatten de waarde van Coinbase op dit moment op $1,6 miljard als grootste cryptobroker ter wereld. Coinbase biedt echter maar een paar cryptomunten aan, al komt daar in 2018 vermoedelijk wel verandering in.

Bron: CNBC

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven