Daisuke Murayama, een voormalig Barclays-handelaar, heeft een carrièreswitch gemaakt van het traditioneel bankieren naar ‘het bankieren van de toekomst’. Hij heeft zijn ontslag ingediend bij Barclays om te verkassen naar de Japanse crypto exchange BitFlyer omdat ‘de meeste producten en diensten van het traditionele bankensysteem verouderd zijn’, aldus Murayama.

Is er een verschuiving bezig in de wereld van het traditionele bankieren? Daisuke Murayama geeft alleszins zijn goedbetaalde vaste baan bij Barclays op om te gaan werken voor een Japanse crypto exchange omdat hij niet meer gelooft in de toekomst van het traditionele bankieren.

In het afgelopen jaar hebben een aantal van de grootste crypto handelsplatformen, zoals bijvoorbeeld Coinbase, veel tijd en energie gestoken in het rekruteren van financiële profielen met ervaring in de bankwereld. De exchanges hebben ‘agressieve’ plannen om wereldwijd uit te breiden.

Ook het Japanse BitFlyer past deze strategie toe in een poging om ’s werelds grootste en beste crypto exchange te worden, aldus CEO en oprichter Yuzo Kano. Ze zijn voornamelijk op zoek naar handelaren en bankiers die minstens 10 tot 15 jaar ervaring hebben in de traditionele bankwereld.

Ook jonge profielen maken kans om aangenomen te worden bij BitFlyer, ze moeten echter kunnen aantonen dat ze voldoende technologische kennis en ervaring hebben met blockchain en crypto.

Kano verklaarde dat de vraag naar leidinggevenden, financiers en bankiers uit de traditionele financiële sector de afgelopen maanden aanzienlijk is toegenomen. Voornamelijk als gevolg van het toenemende harde optreden van die de financiële autoriteiten tegen het handelen in crypto.

Evolutie

Razin Ashraf, hoofd van een Japans rekruteringsbureau, zei tijdens een interview met Bloomberg dat crypto exchanges en startups financiële experts nodig hebben om de gaten te vullen in verkoop, opvolging en een verscheidenheid aan andere ‘velden’ waar nieuwkomers moeite mee hebben.

Crypto companies need finance guys to fill roles across the board: business development, sales, account management, operations, and compliance just to name a few

Nu crypto exchanges profielen aannemen van de traditionele financiële sector en grote financiële instellingen, verwachten beleggers en investeerders dat de cryptomarkt zal evolueren naar een echte opkomende beleggingscategorie die niet meer genegeerd kan worden.

Bronnen: CCN

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven