Volgens een nieuw rapport van Deloitte zal blockchain-technologie een belangrijk onderdeel worden van zo goed als elke onderneming. Bedrijven die hier geen gehoor aan geven en blockchain niet integreren in hun systeem en bedrijfsprocessen, riskeren de kans om achter te blijven op de rest. Blockchain zal uiteindelijk de nieuwe standaard worden.

Deloitte analyseerde 50 mogelijke gevallen waarin blockchain zeer nuttig blijkt te zijn. De conclusie van het onderzoek is duidelijk, de impact van deze nieuwe technologie is immens voordelig voor bedrijven en ondernemingen om processen te versnellen, verbeteren en kostenefficiënter te maken.

Volgens het rapport ‘New Tech On The Block’ zal blockchain de nieuwe standaard worden in de financiële, consumenten- en maakindustrie. De komende vijf jaar zullen cruciaal worden waarin bedrijven deze nieuwe technologie zullen omarmen en toepassen in hun bedrijfsprocessen.

Het rapport benadrukt dat bedrijven moeten beoordelen of hun strategische doelstellingen investeringen in blockchain rechtvaardigen. Bedrijven zullen zich ook de vraag moeten stellen of ze ‘het risico lopen achterop te raken’ mochten ze volledig geen gebruik maken van blockchain.

Het grote voordeel zal uiteindelijk bij de consumenten terecht komen vermits bedrijven hun kosten gaan kunnen drukken door bv. ‘third parties’ uit te schakelen en hun productie- en levertermijnen te verkorten. Producten zullen ook veiliger en kwalitatiever worden omwille van de transparantie.

Toepassingen

Eerder deze maand hield de CEO van de pakjesdienst FedEx een toespraak waarin hij bevestigde dat blockchain de volgende stap is die de wereldwijde ‘supply chain’ volledig zal veranderen.

Oracle, het op één na grootste softwarebedrijf ter wereld, kondigde aan dat het deze maand blockchain-producten gaat aanbieden, inclusief producten die geschikt zijn voor de logistieke ketting voor farmaceutische bedrijven. In april onthulde elektronicareus Samsung dat het van plan is om blockchain te gebruiken bij het beheer van zijn wereldwijde distributieketen.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Open Grid Scheduler – Flickr

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven