Als je denkt aan blockchain- en crypto-vriendelijke landen, denk je waarschijnlijk aan Zwitserland of Malta. Maar ook in Thailand wordt de nieuwe technologie op handen gedragen. De opmars van blockchain in het Thaise financiële systeem lijkt niet te stoppen, dat blijkt uit een toespraak van de gouverneur van de Thaise centrale bank de afgelopen week.

In een toespraak tijdens de Bloomberg ASEAN Business Summit, onthulde Veerathai Santiprabhob, gouverneur van de Bank van Thailand, dat ze bezig zijn met een herziening van blockchain-aanvragen voor document authenticatie, supply chain-financiering en grensoverschrijdende betalingen . Dit wordt uitgevoerd via de regulerende ‘sandbox’ van de centrale bank.

The sandbox serves as a platform for financial institutions and FinTech firms to test new technologies and operating standards in a safe environment before the products and services are launched to the general public

De gouverneur van de Thaise centrale bank bevestigde ook dat ze veel belang hechten aan regionale connectiviteit. Dit proberen te ze bereiken door de implementatie van blockchain-technologie om ‘cross-border’ betalingen mogelijk te maken, of alleszins sneller en efficiënter.

Santiprabhob zei ook dat de centrale bank blockchain en andere technologieën, zoals bv. biometrie, wil toepassen om financiële informatie te beveiligen en te beschermen en om fraude te bestrijden.

Initiatief

Dit is niet de eerste keer dat de Bank of Thailand haar toewijding aan blockchain-technologie toont. Begin vorige maand onthulde de president van de centrale bank dat ze nauw samenwerken met de financiële sector onder het Thailand Blockchain Community Initiative dat in maart werd gelanceerd

Het initiatief is op poten gesteld om blockchain-technologie in te zetten in het huidige Thaise financiële systeem, dus ook bij het dagdagelijkse bankieren. Het initiatief bracht 14 commerciële banken samen, evenals zeven publieke en private ondernemingen.

Digitale munt

De gouverneur van de Bank of Thailand voegde er ook aan toe dat ze aan het werken zijn aan ‘Project Inthanon’ met de intentie om een digitale munt te ontwikkelen die uitsluitend gebruikt zal worden door de centrale bank, een central bank digital currency (CBDC) dus. De bedoeling is dat ze aan de hand van deze munt internationale betalingen sneller kunnen overmaken.

Bronnen: CCN

Foto: Mcowkin – Wikimedia

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven