Blockchain en crypto sijpelen graduaal door in de traditionele systemen, kijk maar naar Mastercard. Ze hebben een patent gewonnen waarmee het ‘fractionele reserves van blockchain-valuta’ kan beheren. Dat betekent dat consumenten wellicht ooit de mogelijkheid zullen hebben om hun aankopen op hun creditcards op te laden met bv. bitcoin als valuta. 

In het document, gepubliceerd door het Amerikaanse Patent- en Merkenbureau, zei Mastercard dat consumenten die anonimiteit en veiligheid op prijs stellen, meer gebruik maken van blockchain-valuat’s. Er zijn echter nadelen verbonden aan het gebruik van digitale munten, er is behoefte aan de verbetering van de opslag- en verwerkingscapaciteiten van dergelijke transacties.

While blockchain currencies can often provide such safety and security for the payer’s information, such security may be limited for payees, particularly due to the limitations of the blockchain.

Mastercard beweert ook dat de uitvoering van transacties sneller mag. Op dit moment werken ze met transacties in normale valuta’s die slechts in nanoseconden uitgevoerd worden. Ze beamen wel dat veel van hun ‘klanten’, zoals winkels, webshops, etc…, steeds vaker digitale munten accepteren.

Hoewel de details nog onduidelijk zijn, en als de methode op de markt zou worden gebracht, zou het blockchain-transacties kunnen versnellen door kaarthouders toe te staan om aankopen op hun creditcard onmiddellijk te betalen met een fractie van hun digitale valuta’s.

Positieve ontwikkeling

Seth Eisen, senior vice president bij Mastercard, staat open voor nieuwe technologieën en ontwikkelingen. In een bericht naar CNBC zei hij dat Mastercard continu op zoek gaat naar innovaties en vernieuwingen die waarde kunnen toevoegen voor het bedrijf en hun klanten.

We’re consistently looking at ways to bring new thinking and new innovations to market to create value for us and our customers and cardholders.

Bitcoin bull en researcher bij Fundstrat Global Tom Lee beweert dat dit goed nieuws is voor digitale valuta’s. Steeds meer en meer landen en bedrijven lijken hun standpunt inzake crypto te herzien, aldus Lee. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd alvorens digitale valuta’s wereldwijd aanvaard zullen worden.

 

Bronnen: CNBC

Foto: Håkan Dahlström – Flickr – CC BY 2.0

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)