Het aandeel Tesla ligt steeds meer onder vuur. Tesla is hét aandeel met het meest aantal uitstaande ‘shorts’. Wanneer iemand ‘short’ gaat, speelt men in op de daling van het aandeel. CEO Elon Musk liet recent nog weten dat deze ‘shorters’ hier spijt van zullen krijgen. Maar die uitspraak lijkt nu als een boemerang terug te komen in zijn gezicht. De shorters trekken steeds meer aan het langste eind.

Nadat Tesla zijn beter dan verwachte resultaten over het 2e kwartaal bekend maakte, steeg de beurskoers $50 of zo’n 15%. Hiermee schotelde Elon Musk deze ‘shorters’ op met een verlies van $1,7 miljard. Toch houden deze ‘shorters’ voet bij stuk.

De koersstijging van het aandeel en de tweet van Musk die hintte op een privatisering van Tesla aan een beurskoers van $420, hebben de shorters niet uit Tesla gejaagd. In tegendeel. Tesla blijft het aandeel met de meeste shorts op Wall Street.

Erger voor Elon Musk, is de recente daling van de beurskoers. Beleggers geloven blijkbaar totaal niet in een mogelijke privatisering. Sinds de bewuste tweet van de CEO staat het aandeel 19% lager waardoor de shorters een ‘winst’ van $1,2 miljard boekten.

Momenteel staan er meer dan $11 miljard shorts uit op het aandeel Tesla. Dat betekent dat meer dan een kwart van de aandelen Tesla short staan. Dit aantal is nog meer dan voor de sterke kwartaalresultaten en de mogelijke privatisering.

Dit duidt erop dat de shorters niet geloven in een privatisering en dat Elon Musk misschien wel eens de mond gesnoerd kan worden door de beurswaakhond SEC die de zaak onderzoekt.

Bron: Zerohedge

Foto Credit: iStock