Afgelopen vrijdag zei Tesla CEO Elon Musk dat het bedrijf beursgenoteerd zal blijven. Het idee dat Tesla geprivatiseerd zou worden heeft enkele weken stand gehouden met de bedoeling om shorters af te schrikken en de volatiliteit van het aandeel in te perken.

Begin augustus ontketende Elon Musk een heuse storm door één simpele tweet te versturen met daarin de boodschap dat hij Tesla wilt privatiseren aan 420 dollar per aandeel. Er kwam veel feedback, uiteraard ook veel reacties van bestaande aandeelhouders. Die zagen het immers niet zitten en zien Tesla liever als een openbaar bedrijf dat vrij verhandelbaar is op de financiële markten.

Given the feedback I’ve received, it’s apparent that most of Tesla’s existing shareholders believe we are better off as a public company.

Elon Musk lijkt dus te luisteren naar het groeiende verzet onder de investeerders van Tesla. Ondanks vele aandeelhouders beweerden aan boord te blijven mocht het bedrijf geprivatiseerd worden, lieten ze duidelijk weten dat ze dit liever niet zien gebeuren en de aandelen liever op de beurs houden.

Beursgenoteerd

Los van de mening van de aandeelhouders, lijkt hij zelf ook te beseffen dat de privatisering van Tesla niet de beste oplossing is. Hij heeft grote plannen voor het bedrijf die moeilijker te realiseren zullen zijn mocht Tesla opereren in het ‘duister’ en niet onder het toeziend oog van het publiek.

He’s got big plans, and he needs to scale these plans. We don’t think that it will happen nearly as effectively in the private markets as in the public.

De beslissing om beursgenoteerd te blijven, houdt toezichthouders mogelijk niet op afstand. De Securities and Exchange Commission heeft Tesla vorige week met gedagvaard omdat het onderzoekt of Musk de effectenwetgeving heeft overtreden door te beweren dat hij geld had voor de privatisering.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel