In oktober vorig jaar kwam Stellar Lumes uit het niets tussen de populairste cryptomunten door een samenwerkingsakkoord met technologiereus IBM. Minder dan een jaar later wordt het project uit de Beta-fase gehaald en officieel gelanceerd. Het doel is om grensoverschrijdende financiële transacties te revolutioneren. Het project wordt hiermee een te duchten concurrent van Ripple.

Stellar Lumens is ondertussen al de 6e grootste cryptomunt, Ripple nog steeds de 3e grootste. Met een marktwaarde van $4,3 miljard versus $13 miljard is Ripple vandaag nog een pak groter. Maar daar kan verandering in komen.

IBM kondigde de lancering aan van Blockchain World Wire. De bedoeling is dat financiële instellingen financiële transacties uitvoeren over de landsgrenzen d.m.w. blockchain. Dit is sneller, efficiënter en goedkoper. IBM gebruikt hiervoor het blockchainnetwerk van Stellar Lumens.

Het systeem werkt als volgt.

Door het gebruik van World Wire APIs kan fiatgeld omgezet worden in een digitale munt. Bank A converteert fiatgeld naar een digitale munt en stuurt die digitale munt via het blockchainnetwerk naar bank B. Bank B zet daarna de digitale munt terug om naar fiatgeld.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste beurs/crypto-nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

IBM concurrent van Ripple

In juli kondigde IBM aan dat ze samen met Stronghold werken aan een stablecoin dat werkt op het netwerk van Stellar Lumens. Deze samenwerking mondde uit in de lancering van Blockchain World Wire.

“What we really want to do is enable all sorts of digital transactional networks to settle their transactions with digital fiat currency on the same blockchain networks,” zegt Jesse Lund, hoofd blockchain diensten bij IBM.

De Amerikaanse technologiereus gaat hiermee in rechtstreekse concurrentie met Ripple. Ripple biedt al verschillende ‘cross-border’ financiële diensten als xCurrent en xRapid. Ripple slaagt er al enige tijd in om verschillende banken aan hun project te verbinden.

Het Japanse GMO en Ant Financial (Alibaba) werken aan gelijkaardige projecten. Er gaan zelfs geruchten dat Amazon ook bezig is met een soort van cryptomunt om de financiële sector te beconcurreren.

Blockchain is in ieder geval goed op weg om de financiële sector op zijn kop te zetten.

Bron: Coindesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)