Het bedrijf Ripple breidt zijn netwerk binnen de huidige financiële structuren in een snel tempo verder uit. Toch lijkt de cryptomunt van Ripple, XRP, daar niet veel van te merken. Veel beleggers zijn dan ook sceptisch wanneer het over nieuwe aankondigingen gaat. Maar ze missen dan het belangrijke plaatje van de lange termijn.

Voor alle duidelijkheid, Ripple is een bedrijf (dat mogelijk in 2018 naar de aandelenmarkt trekt). Ripple maakt gebruik van 2 systemen: xCurrent en xRapid. Alleen xRapid maakt gebruik van de XRP tokens terwijl de meeste deals van Ripple over xCurrent gaan. Dat is ineens de voornaamste reden waarom XRP niet veel beweegt bij de aankondiging van nieuwe deals.

Maar xRapid heeft xCurrent nodig en de winst voor XRP bij de huidige nieuwe deals, ligt voornamelijk in de toekomst. Blogger BigBuck legt uit.

Problemen met Internationale betalingen

Wie momenteel geld wil versturen buiten zijn landsgrenzen, heeft niet veel opties. Een bankoverschrijving naar het buitenland duurt soms 3 à 4 dagen. Maak je gebruik van bijvoorbeeld Western Union, dan duurt een goedkoper geldtransfer van $4 ook 4 dagen. Een snelle geldtransfer duurt enkele minuten maar kost al snel $11.

Ripple wil dit probleem oplossen. Via de technologie van Ripple kan men geld overschrijven over de landsgrenzen heen in seconden voor een fractie van de kostprijs, minder dan $0,01.

Maar daar kan het XRP nog niet voor gebruiken. Er bestaat bijvoorbeeld vandaag geen XRP/DOP valuta-handelspaar (DOP is Dominicaanse Pesos). Om geld van de Verenigde Staten naar de Dominicaanse Republiek te sturen door middel van XRP moet men XRP omwisselen naar Bitcoin, die Bitcoin omwisselen naar Amerikaanse dollar en die Amerikaanse dollar omwisselen naar Dominicaanse Pesos. Beetje omslachtig en niet goedkoper.

Dit zijn 3 van onze favoriete cryptomunten voor 2018

xCurrent lost dit probleem op

Een financiële instelling kan met het systeem van xCurrent dit probleem wél oplossen. Daarom dat de meeste deals op dit moment over xCurrent gaan. Via xCurrent bouwt men een corridor die voor de nodige liquiditeit kan zorgen. xCurrent opent zo de weg om later wél bijvoorbeeld een XRP/DOP handelspaar te creëren.

Zo voegde een cryptobroker in de Filipijnen recent het XRP/PHP valuta-handelspaar toe aan zijn platform. Dit vergroot de liquiditeit van XRP in Filipijnse Peso waardoor xRapid meer efficiënt gebruikt kan worden.

xRapid heeft dus xCurrent nodig!

Er zijn momenteel 180 munten in circulatie die erkend worden door de Verenigde Naties die iedere dag voor $5.300 miljard verhandeld worden. Wil XRP slagen, dan zal de liquiditeit voor xRapid fors omhoog moeten gaan in deze handelsparen. En daar heeft XRP xCurrent voor nodig, xCurrent zal de deuren openen voor XRP.

Bron: BigBuck

Foto Credit: iStock

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven