Fidelity – een financiële dienstverlener met 7.200 miljard dollar onder beheer – zal in maart zijn cryptoservices aanbieden aan klanten. Dat zal het bedrijf doen onder de naam Fidelity Digital Asset Services (FDAS). Deze neemt cryptomunten (voor nu alleen nog bitcoins) in hechtenis voor klanten.

Momenteel is FDAS al operationeel voor een aantal in aanmerking komende klanten. Voor deze bewaart het bedrijf dus al bitcoins. Zo stelde Fidelity:

Momenteel bieden we onze services al aan voor een aantal geselecteerde klanten, terwijl we bezig zijn met de ontwikkeling van het uiteindelijke product. Voor de komende maanden zullen we in dienst staan van klanten om hun behoeften, juridische en andere factoren te vervullen.

Naast de opslag van bitcoins zal FDAS ook ethers opslaan, alleen nog niet op dit moment. Voor andere cryptomunten zijn ook plannen, maar die zijn nog niet concreet. Het zou om de top vier of vijf cryptomunten qua marktkapitalisatie gaan.

Fidelity vervult een gat in de markt

Het belang van FDAS is groot. Tenminste voor professionals op Wall Street die de cryptomarkt willen betreden.

Of deze professionals nou in aandelen, obligaties of cryptomunten handelen, ze slaan de financiële producten nooit zelf op. Dat doet altijd een derde partij, zoals Fidelity. Op het moment zijn er nog geen grote bedrijven die het vertrouwen van Wall Street hebben die cryptomunten opslaan.

Een gat in de markt dat Fidelity wil opvullen. Fidelity heeft op het moment zo’n 13.000 financiële professionals als klant.

Fidelity ook cryptobroker

Naast het in hechtenis nemen van cryptomunten zou Fidelity ook als cryptobroker gaan dienen. Alleen het is nog onduidelijk wanneer Fidelity dit gaat doen.

Dat Fidelity haar opslagdiensten in maart aanbiedt, is in lijn met de verwachtingen. Zo stelde Tom Jessop, degene met de leiding over FDAS, vorig jaar dat het platform in het eerste kwartaal van 2019 live zou gaan.

Bron: Coindesk

Foto: iStock