Er is weer een soap in de cryptowereld en weer is Bitcoin Cash (BCH) de hoofdrolspeler. SBI Holdings, een Japanse financiële gigant, heeft Bitcoin Cash namelijk verbannen van zijn cryptohandelsplatform.

De actie van SBI is een reactie op de eerdere verwijdering van Bitcoin SV (BSV) van een aantal grote handelsplatformen, zoals Binance.

Bitcoin Cash is een afsplitsing van de Bitcoin en Bitcoin SV is op zijn beurt weer een afsplitsing van Bitcoin Cash. Vorig jaar was er namelijk onenigheid in de community van Bitcoin Cash en dat resulteerde in een hardfork, een afsplitsing van een cryptomunt.

Bitcoin Cash heeft in de afgelopen week 3,38 procent gewonnen en noteert op het moment van schrijven op 312,12 dollar volgens data van Coinmarketcap. Maar Bitcoin SV is minder goed uit de strijd gekomen. De munt noteert op 55,97 dollar en staat 30 procent lager over de afgelopen week.

Waar het allemaal begon

De heisa die aan de gang is bij de varianten van de Bitcoin begon bij Craig Wright. Wright is de leider van Bitcoin SV, maar hij is ook de oprichter van de Bitcoin. Althans hij claimde onlangs Sathosi Nakamoto te zijn. Helaas voor Wright geloofde vrijwel niemand hem.

Wright kreeg zelfs reactie van Changpeng Zhao, CEO van Binance. Binance is het grootste cryptohandelsplatform qua volume ter wereld. Zhao stelde Wright voor in een tweet:

Neem de claim dat je Sathosi Nakamto bent terug of ik verwijder jouw Bitcoin SV van Binance.

Wright nam de claim niet terug en Binance verwijderde Bitcoin SV. Er werd zelfs een heuse campagne opgericht met #DelistBSV. Meerdere handelsplatformen namen de boodschap op en Bitcoin SV verloor flink wat waarde.

De wraak van SV

Alleen daar hield het niet op. Yoshitaka Kitao, CEO van SBI Holdings, is een vriend van Wright. Wright zei ooit op twitter over de relatie met Kitao:

Een vriend en man die ik respecteer.

SBI verwijderdt nu Bitcoin Cash, de grootste concurrent van Wright.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock