Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is ontstaan na een afsplitsing van Bitcoin op 1 augustus 2017, dit wordt ook wel een fork genoemd. Het heeft veel weg van de bestaande Bitcoin als digitaal geld, met als doel lagere transactiekosten dan Bitcoin heeft op dit moment en ook de mogelijkheid geeft de transacties sneller uit te voeren.  Zo heeft het bijvoorbeeld een blokgrootte om transacties te verwerken van 8MB tegen 1MB van Bitcoin.

Hoe is Bitcoin Cash ontstaan?

Bitcoin CashBitcoin liep als het ware tegen zijn plafond aan. De transacties die gedaan worden op de blockchain van Bitcoin is 1MB groot en kan hierdoor 3 transacties per seconde verwerken. Door de enorme populariteit was er veel vraag naar de Bitcoin, niet iedere transactie die verzonden werd kon ook daadwerkelijk verwerkt worden. Er ontstaat als het ware een soort gevecht van transacties op de beschikbare blokken van Bitcoin. Het netwerk raakt overbelast, er ontstaan hoge verwerkingskosten en de snelheid van het aantal transacties liep enorme vertraging op. Het kon zelfs een paar dagen duren voordat eindelijk jouw transactie verwerkt was.

Dit maakte de Bitcoin onbetrouwbaar en handelaren gingen op zoek naar alternatieven. Terwijl het geen hogere wiskunde is om de limiet te verhogen van het aantal transacties op het blok van Bitcoin. Helaas kon er na lange tijd van consensus geen overeenstemming gevonden worden. Dit heeft geresulteerd in een splitsing (fork) op 1 augustus 2017 naar Bitcoin Cash.

Bezitters van Bitcoin kunnen de tokens van Bitcoin Cash een op een claimen. Een voorbeeld is wanneer jij 2 Bitcoins in bezit hebt dat jij dan 2 Bitcoin Cash kan claimen, met behoud van jouw 2 bestaande Bitcoins. Het is goed om te weten of de partij waar jouw Bitcoins in beheer zijn deze claim ondersteunen.

Welk doel dient de munt?

Bitcoin Cash heeft als doel om alle transacties snel te verwerken tegen lage transactiekosten. Dit doen zij door gebruik te maken van een blokgrootte van 8MB in tegenstelling tot de 1MB van Bitcoin. Het moet het netwerk weer laten groeien en zorgen dat gebruikers, handelaren, investeerders en bedrijven kunnen bouwen de toekomst met Bitcoin Cash.

Monetair

Bitcoin Cash heeft een identiek monetair beleid als Bitcoin. Er is dus een maximaal aanbod van 21.000.000 munten en huidig is daarvan 82% van in circulatie. De rest wordt gemijnd middels Proof-of-Work en de laatste munt zal in 2140 worden gemijnd.

Waar kan je de munt verhandelen?

Bitcoin Cash is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is LiteBit. Er zijn echter nog meer platformen waar Bitcoin Cash direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Ripple.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws