De Bitcoin is weer in een stierenmarkt. Maar vooralsnog is er nog geen all-time-high bereikt. Dat ligt er echter aan hoe je het bekijkt, want in Argentinië heeft de grootste cryptomunt ter wereld al het hoogste punt ooit bereikt.

Argentinië is financieel gezien niet een heel sterk land. Zo bewijst ook de nationale munt, de peso. De peso daalt namelijk in waarde. En als we een bitcoin nu afzetten tegenover de peso, dan is de Bitcoin nog nooit zoveel waard als nu. Zo is te zien op een grafiek van Cointelegraph:

Onzekerheid in Argentinië

De val van de peso valt samen met onzekerheid rond de presidentiële verkiezingen, zo stelt de Financial Times. Momenteel mengt het Internationale Monetaire Fonds (IMF) zich in het monetaire beleid van Argentinië om de peso te redden.

Maar als de Argentijnse populistische oppositiepartij wint bij de verkiezingen, zouden de acties van het IMF weleens kunnen eindigen. En daar vrezen de financiële markten voor. Zo daalt de peso bijvoorbeeld flink ten opzichte van de dollar. Zo is te zien op een grafiek van CNBC:

Ruil de peso in voor bitcoins

In maart van dit jaar sprak Tim Draper met de Argentijnse president Mauricio Marci. Draper is durfkapitalist en een bekende bitcoinbull. Hij adviseerde de president om bitcoin te legaliseren, waardoor de economische situatie zou worden verbeterd.

Draper zou zelfs een weddenschap hebben voorgesteld aan president Marci. Als de peso meer in waarde zou stijgen dan een bitcoin, dan zou Draper dubbel zo veel investeren in Argentinië. Als de bitcoin meer in waarde zou stijgen, dan moet Argentinië de Bitcoin als nationale munt verklaren.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock