De rally van de Bitcoin zet maar door. Dit weekend werd nog maar eens de 9.000 dollar grens doorbroken. Houdt het hier op? Of gaan we nog verder de hoogte in? Volgens Tom Lee, analist op Wall Street, zal de Bitcoin snel een all-time-high neerzetten, omdat FOMO de markt zal overheersen.

Voor degenen die niet bekend zijn met FOMO, de term betekent Fear Of Missing Out. Dit is een natuurlijk gevoel bij mensen, en dus ook bij beleggers. Zodra de prijs van een effect hard stijgt, zullen beleggers het effect kopen, omdat ze bang zijn verdere koersstijging mis te lopen.

Lee beschouwde in een interview met CNBC de afgelopen rally en van daaruit deed hij een voorspelling:

Weet je, je weet dat ik geloof dat de Bitcoin uiteindelijk een reservemunt wordt voor crypto. Ik denk dat de Bitcoin makkelijk zijn vorige all-time-high zal doorbreken. We zitten al diep in een stierenmarkt en mensen zijn er redelijk stil over.

De vorige all-time-high van de Bitcoin staat op zo’n 20.000 dollar. Volgens Lee zullen we deze grens in een redelijk korte tijd doorbreken.

10.000 dollar is de kritische ‘FOMO-grens’

De Bitcoin zit op het moment op een kritische grens volgens Lee. De prijs kan nu namelijk in een redelijk korte tijd omhoog schieten. En met hoog bedoelt Lee 200 tot 400 procent. Lee zei:

Om nog duidelijker te zijn, we hebben de vorige FOMO-periodes onder de loep genomen; dus vanaf welk niveau handelt een bitcoin binnen 3 procent van zijn historisch hoogste prijsniveaus. Dat is ongeveer 10.000 dollar voor een bitcoin. En gezien de vorige stierenmarkten, als je eenmaal dat FOMO-niveau bereikt, dan stijgt een bitcoin normaliter met zo’n 200 tot 400 procent.

Bron: CCN

Foto: iStock