De beurzen in Azië sloten hun handelsdag gemengd af, beleggers en investeerders wachten vol ongeduld af op de publicatie van het Amerikaans jobrapport dat later op de middag gepubliceerd zal worden. Het jobrapport zal duidelijk maken of de Fed zal moeten ingrijpen door het rentebeleid te versoepelen, een gebeurtenis dat beleggers graag zien gebeuren.

Aandelen in Azië wisten tijdens hun handelssessie niet goed welke richting te kiezen. Dat heeft alles te maken met het Amerikaanse jobrapport dat later op de dag gepubliceerd zal worden. In Japan gingen de Nikkei 225 en de Topix lichtjes hoger terwijl de indexen in Zuid-Korea wat lager gingen.

In Australië ging de S&P/ASX 200 een halve procent omhoog terwijl de Chinese Shanghai Composite Index daalde met bijna 0,20 procent. De Shenzhen Composite Index ging daarentegen met één tiende omhoog. Ook in Hong Kong wist de beursindex te stijgen met enkele procentpunten.

Jobrapport

Marktkenners verwachten dat het werkgelegenheidscijfer voor juni fors gestegen zal zijn tot 153.000 nieuw jobs, komende van 90.000 jobs in mei. Is dit niet het geval, en valt het jobrapport tegen, dan verwachten de financiële markten dat de Amerikaanse centrale bank zeker zal ingrijpen.

A number in line with expectations is unlikely to deter market expectations for a Fed funds rate cut at the end of July. To some extent the Fed’s debate is really about whether a 25 or 50 (basis point) rate cut is in the offing and a soft print will most likely encourage the market to increase its expectations for a 50 (basis point) cut.

Volgens Rodrigo Catril, hoofdstrateeg bij National Australia Bank, is het een kwestie van hoeveel basispunten de Federal Reserve de rente zal doen zakken. Als het jobrapport de verwachtingen inlost, lijkt een verlaging met 25 punten aan de orde. Bij een tegenvallend rapport, zou er wel eens gekozen kunnen worden voor een renteverlaging met 50 basispunten eind juli.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector.com – Flickr – CC BY-ND 2.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER