Facebook kreeg gisteren de wind van voren in de Senaat. David Marcus, de hoofdontwikkelaar van de Libra, werd ondervraagd over Facebook zijn plannen met de nieuwe digitale munt. Senatoren spraken openlijk uit totaal geen vertrouwen te hebben in Facebook en de Libra.

Senator Sherrod Brown begon de twee uur durende zitting. Volgens hem is het niet verstandig om Facebook een eigen digitale munt te laten ontwikkelen, aangezien de techgigant in het verleden misstap na misstap heeft begaan. Hij zei:

Facebook heeft in het verleden laten zien, na schandaal na schandaal, dat het ons vertrouwen niet verdient.

De kritiek komt enkele dagen nadat wetgevers in Europa en de Verenigde Staten hun kritiek al uitten. President Donald Trump en Fed-voorzitter Jerome Powell gaven al een blik op de Libra. Vandaag zal Marcus opnieuw ondervraagd worden in de Senaat.

Geen invloed op monetaire beleid

Voorafgaand aan de zitting gaf Marcus al een verklaring aan de Senaat. Hierin stond dat de Libra geen effect zal hebben op het monetaire beleid. De Libra zal opereren in lijn me de regels van overheden. Ook stelde Marcus in de verklaring dat de Libra pas live zal gaan als de vragen van wetgevers zijn beantwoord.

Toch waren de senatoren niet overtuigd van deze verklaring. En stelde dat goede intenties niet genoeg zijn om het vertrouwen van hen te winnen. Naast Brown was ook senator Martha McSally niet mild:

Ik vertrouw Facebook zijn terugkerende bedrog niet. En ik ben niet de enige.

Senatoren zijn ook bezorgd over de enorme macht die de Libra Association zou krijgen. De Libra Association is de organisatie achter de Libra, gesteund door Facebook en 28 partners, zoals Uber en Visa. De associatie zou bijvoorbeeld mensen met een politieke voorkeur kunnen weren.

Bron: The Block Crypto

Foto: iStock