De Bitcoin is de grootste cryptomunt van het moment. Het domineert de markt met zo’n 70 procent, volgens data van Coinmarketcap. Maar uit nieuw onderzoek van Arcane blijkt dat de Bitcoin een veel groter deel van de markt domineert. Wel 90 procent!

De rest van de markt, dus alle Altcoins met Ethereum, XRP, Litcoins, etc. nemen gezamenlijk 10 procent voor hun rekening, volgens het onderzoek. Waar komt het grote verschil dan vandaan?

Nou, het onderzoek van Arcane berekende de samenstelling van de markt niet alleen op basis van marktkapitalisatie, maar ook op basis van het handelsvolume. Oftewel de volume-weighted marktkapitalisatie.

Volgens Bendik Norheim Schei, de analist die het onderzoek uitvoerde, wordt het met de dag waarschijnlijker dat de Bitcoin zijn nummer 1 postie zal behouden. Tenminste met deze dominantie in de markt. De onderzoeker zei:

Elke dag dat bitcoin aan kop blijft, wordt het voor andere cryptomunten moeilijker om als geld te concurreren.

Bitcoin dominantie nog groter, als andere onderzoeken kloppen

De dominantie van de Bitcoin is zelfs nog groter dan 90 procent, als je het handelsvolume van Bitwise erbij haalt.

Bitwise kwam eerder dit jaar met een onderzoek, waarin het concludeerde dat veel handelsvolume op kleinere cryptobeurzen nep is. Volgens het onderzoek zou 95% van het volume in de cryptomarkt nep zijn. Alleen het volume op de grotere en bekende platformen zou wel echt zijn.

Als je van het handelsvolume van Bitwise uit zou gaan, dan is de dominantie van de Bitcoin zelfs 92,4 procent. Tenminste volgens het onderzoek van Arcane Research:

Bron: Forbes

Foto: iStock