Ripple heeft er een nieuwe klant bij: PNC. Het is Amerika’s achtste grootste bank, Warren Buffett heeft er onder andere aandelen van. PNC wordt hiermee de eerste bank in de Verenigde Staten die de blockchain van Ripple, RippleNet, zal gebruiken voor internationale transacties.

Volgens de bank zal de dienst van Ripple grote voordelen hebben ten opzichte van het huidige systeem. Werkkapitaal van de bank zou bijvoorbeeld beter beheerd kunnen worden. Zo zei de bank in een verklaring:

De mogelijkheid om een factuur van de betaling van een buitenlandse koper meteen te ontvangen transformeert de manier waarop we onze debiteuren beheren. Dit stelt ons in staat om ons werkkapitaal efficiënter te beheren.


PNC heeft ongeveer 8 miljoen klanten over de hele wereld.

Niet alles rozengeur bij Ripple

Bijna een jaar geleden werd al duidelijk dat PNC de dienst van Ripple wilde gebruiken. Nu is het moment dan daar. Toch stijgt de prijs van de derde grootste cryptomunt nu niet, terwijl dat vorig jaar wel het geval was, toen het partnerschap werd aangekondigd.

De afgelopen dagen ziet de bredere cryptomarkt verliezen. Ook is er onrust in de gemeenschap van Ripple. Zo werd er onlangs een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf en de cryptomunt.

Ook hadden XRP-houder kritiek op de handelswijze van Ripple, het bedrijf achter de uitgave van XRP. Volgens de houders zou Ripple te veel XRP uitgeven aan grote bedrijven, zoals PNC, wat een drukkend effect op de prijs zou hebben.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock