Volgens de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley noteert Apple momenteel 11 procent onder hun effectieve beurswaarde. Zelfs de top 100 aandeelhouders zitten met hun posities volgens de analisten van Morgan Stanley te weinig in Apple. Analist Katy Huberty is van mening dat het aandeel nog voldoende ruimte heeft om te stijgen de komende maanden.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple noteert momenteel onder hun effectieve waarde, dat beweert Morgan Stanley analist Katy Huberty. Het aandeel noteert momenteel aan 266,30 dollar per stuk maar volgens analist Huberty zou Apple 296 dollar per stuk waard moeten zijn.

Met andere woorden, dat zou een sprong zijn van 11 procent. Analisten zijn ervan overtuigd dat Apple nog voldoende ruimte heeft om te stijgen de komende periode. De vraag naar hun toestellen is aan het toenemen en hun aandeleninkoopprogramma gaat ondersteunend werken.

Trendkanaal

Het aandeel is dit jaar eigenlijk alleen nog maar gestegen, op de grafiek kan je zien dat de opwaartse trend zo goed als ononderbroken is geweest (buiten die dip voor de zomer) zelfs met de handelsoorlog in spel. Huberty zegt dat Apple het bijzonder goed doet gezien de situatie tussen de Verenigde Staten en China.

In the December quarter, again, gross margin guidance was better than expected. Apple likely has done a lot of work with its suppliers.

Gezien de grote aanwezigheid van Apple in China, is het bedrijf zeer kwetsbaar voor de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Toch hebben de Chinezen Apple niet zwaar toegetakeld. De techgigant ontspringt de dans een beetje dankzij bepaalde afspraken die er gemaakt zijn geweest met president Trump en de Chinese overheid.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS