Het aandeel Apple is al jarenlang een beurslievelingetje. Dat is ook niet vreemd, want het aandeel weet al jaren een goede beursprestatie af te leveren. Dit is enerzijds te danken aan de mooie resultaten die de smartphonemaker weet te realiseren. Anderzijds is dat te danken aan het dalend aantal uitstaande aandelen.

De iPhone heeft zich tijdens de afgelopen jaren ontpopt als een favoriet van velen. Apple is op dit moment zelfs een van de sterkste merken die er te vinden is. Apple weet al jaren mooie winsten te realiseren en daarnaast worden beleggers ook nog eens getrakteerd op een mooi dividend.

Apple beschikt over een krachtig beursmiddel

Dat is alleen niet het enige. Een van de (onzichtbare) krachten van het aandeel Apple is het grootschalige inkoopprogramma. Het bedrijf beschikt over een riante kaspositie en dat geld wordt regelmatig gebruikt voor het inkopen van eigen aandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, te zien dat het aantal uitstaande aandelen tijdens de afgelopen zeven jaar is gedaald met meer dan 30%.

Het inkopen van eigen aandelen wordt binnen de beleggingswereld vaak omschreven als een krachtig beursmiddel. Door het inkopen van eigen aandelen stijgt de winst per aandeel. En dat zorgt er weer voor dat een aandeel meer waard wordt. Mede daardoor nam de winst per aandeel bij Apple in zeven jaar toe met meer dan 50%.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS