De stijging van de Bitcoin in 2020 zou wel eens te verklaren kunnen zijn met één factor: het aantal keer dat de media ‘de halving‘ benoemt. Volgens onderzoek van The TIE correleert deze media-aandacht perfect met de stijging van de digitale munt in 2020.

In mei van dit jaar zal de halving van de Bitcoin plaatsvinden. Dat betekent dat er nog maar de helft nieuwe bitcoins in omloop komen, waardoor de kostprijs van de munt verdubbelt. Nu de halving dichterbij komt, schrijven meer media erover. En dat zou weleens een verklaring kunnen zijn achter de gestegen prijs. Althans volgens Joshua Frank, de CEO van TIE. Hij zei:

Wat interessant is, is niet dat we hier twee variabelen hebben die perfect correleren. Het is dat de prijs de ‘halving benoeming’ achternaloopt. Wanneer crypto media het vaker noemden, volgde de prijs. Het betekent overigens niet dat correlatie ook samenhang is.

Het werkt ook de andere kant op

Sinds oktober van 2019 zit het aantal keer dat de media de halving benoemt in de lift. En momenteel staat deze media-aandacht op een hoogtepunt. De prijs correleert met deze aandacht en lijkt de aandacht te volgen, zoals Frank zei. Dat is bijvoorbeeld te zien in de onderstaande grafiek van The TIE.

Bitcoin Price vs. Halving Mentions

Op de grafiek is ook te zien dat minder media-aandacht voor de halving samenloopt met een lagere prijs. Zo benadrukt de CEO van The TIE.

We merkten op dat een minder aantal benoemingen van de halving hand in hand ging met een dalende prijs. Maar toen het verhaal weer oppikte, zagen we een stijgende prijs.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock