Tijdens de afgelopen maanden is er meermaals gesproken over het verband tussen de huidige koersbeweging en de koersbeweging van het jaar 1987. Destijds werden de beurzen namelijk binnen korte tijd ook geconfronteerd met een stevige koersval. Uiteindelijk vond er tijdens de jaren daarna een krachtige herstelbeweging plaats. En dat scenario lijkt nog steeds op tafel te liggen.

Tijdens het jaar 1987 werden de aandelenmarkten binnen korte tijd geconfronteerd met een stevige beursdaling. Met name maandag 19 oktober 1987 zal niet snel vergeten worden. Tijdens ‘Black Monday’ gingen de Amerikaanse beurzen met 22,6% onderuit. Op maandbasis gemeten was er zelfs sprake van een beursdaling met 40%. Toch had de Dow Jones index ‘slechts’ 15 maanden nodig om terug te keren naar het niveau van voor de crash.

Een verdere herstelbeweging is de komende maanden mogelijk

Mogelijk kan nu hetzelfde scenario zich gaan voltrekken. Op de bovenstaande grafiek is het verband tussen de huidige koersbeweging (S&P 500 index) en de koersbeweging van het jaar 1987 in beeld gebracht (afkomstig van hks55). Opvallend genoeg is er al jaren sprake van een sterke correlatie tussen beide periodes.

Mocht het verband met het jaar 1987 standhouden, dan zouden de beurzen op korte termijn nog geconfronteerd kunnen worden met de nodige berentikken. Dit kan zelfs leiden tot een hertest van de bodem die in maart neergezet werd. Uiteindelijk zal er echter een krachtige herstelbeweging moeten gaan plaatsvinden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis